ΓΔ: 822,77€ 5,74 (0,70 %)

Τζίρος: 38,23 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 822,77€ 5,74 (0,70 %)

Τζίρος: 38,23 εκατ. €   RT

Le Figaro για Α. Διαμαντοπούλου: «Με ισχυρό βιογραφικό και μεταρρυθμίσεις διεκδικεί τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ»

«Με ισχυρό βιογραφικό και μεταρρυθμίσεις διεκδικεί τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ»

«Σε μια εξαιρετικά πολιτικοποιημένη χώρα της οποίας η κομματική ιδεολογία εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις», η Άννα Διαμαντοπούλου είναι η μόνη που έχει περάσει νομοθεσία από το ελληνικό κοινοβούλιο με το 85% των ψήφων, τη μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» σχετικά με την υποψηφιότητα της Α. Διαμαντοπούλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ. 

Το σημερινό δημοσίευμα με την υπογραφή της δημοσιογράφου Alexia Kefalas έχει τίτλο «Η Ελληνίδα υποψήφια πιστεύει στις πιθανότητές της να ηγηθεί του ΟΟΣΑ». Μετά από μια μακρά διαδικασία επιλογής, ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον Μάιο. Εδώ και τρεις ημέρες, όπως επισημαίνει η συντάκτρια, έχουν απομείνει μόνο οκτώ υποψήφιοι, εκ των οποίων οι πέντε είναι Ευρωπαίοι.

Η Ελληνίδα υποψήφια Άννα Διαμαντοπούλου πιστεύει στις πιθανότητές της. Το βιογραφικό της μιλά από μόνο του. Προέρχεται από μια μικρή χώρα του Νότου και είναι γυναίκα την ώρα που η σημερινή ηγεσία του ΟΟΣΑ απαρτίζεται εξ’ ολοκλήρου από άνδρες, κυρίως από τη Βόρεια ή τη Νότια Αμερική. Το δημοσίευμα κάνει εν συνεχεία μία σύντομη αναφορά στις επιτυχίες και τις θέσεις από τις οποίες έχει περάσει η κα Διαμαντοπούλου, πρώην Υπουργός Παιδείας και Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα εργασίας. 

Στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, κατάφερε να επιτύχει συναίνεση μεταξύ όλων των κρατών-μελών για μια κοινή κοινωνική ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της «επιβολής ποσοστώσεων για την πρόσβαση των γυναικών στην κατάρτιση στην αγορά εργασίας, καθώς και για την ένταξη των προσφύγων, κ.λπ.», εξηγεί.

Η Ελλάδα, συνεχίζει το άρθρο, είναι μια μικρή χώρα που δεν ήταν πάντα ο καλός μαθητής σε πολλά θέματα, ειδικά τα οικονομικά. Και αυτό είναι αναμφίβολα το αδύνατο σημείο αυτής της υποψηφιότητας. Η Άννα Διαμαντοπούλου όμως αρνείται το στιγματισμό. Δεν παραιτείται και πιστεύει στο ελληνικό παράδειγμα: «Το 2018, η χώρα μου ήταν η προτελευταία από τις χώρες του ΟΟΣΑ όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σήμερα, είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε τα SMS αντί της γραπτής εξουσιοδότησης για έξοδο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Και δεν υπολειπόμαστε στον εμβολιασμό. Περισσότερα από 60.000 άτομα κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού σε λίγα δευτερόλεπτα για να εμβολιαστούν και αυτό μόλις την πρώτη ημέρα του ανοίγματος της νέας πλατφόρμας. «Αυτό είναι τυπικό παράδειγμα της επιτυχίας ενός μέλους του ΟΟΣΑ», δηλώνει η Άννα Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα.

Οι προτεραιότητές της για τον ΟΟΣΑ είναι σαφείς, υπογραμμίζεται στο άρθρο. «Η κλιματική αλλαγή είναι μια σκληρή πραγματικότητα και πρέπει να ληφθούν μέτρα πολύ γρήγορα», τονίζει η ίδια και προσθέτει ότι ο Οργανισμός πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική του πολιτική για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και να επιβάλει φόρο στις GAFA (Google, Amazon, Facebook, Apple).

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το υπόλοιπο άρθρο στη συνδρομητική σελίδα της Le Figaro.