Με ευρωπαϊκή ομπρέλα οι διερευνητικές - Ηχηρό σήμα στον Ερντογάν από την ΕΕ
Φιλελεύθερος

Με ευρωπαϊκή ομπρέλα οι διερευνητικές - Ηχηρό σήμα στον Ερντογάν από την ΕΕ

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Με ευρωπαϊκή ομπρέλα οι διερευνητικές - Ηχηρό σήμα στον Ερντογάν από την ΕΕ» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 3 - 4 Οκτωβρίου η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Θετική η αποτίμηση για Ελλάδα και Κύπρο από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Οι ελληνικές θέσεις υιοθετήθηκαν πλήρως, με τους 27 να εκπέμπουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι η συνέχιση μονομερών ενεργειών θα επισύρει σοβαρές κυρώσεις. Σημείο κλειδί ότι οι διερευνητικές επαφές θα αφορούν μόνο στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

- Επανεκκίνηση με τον κίνδυνο νέων απειλών και προκλήσεων

Τίποτα δεν εμποδίζει την Άγκυρα να στείλει το Oruc Reis για... κρουαζιέρα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ούτε κανείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα σταματήσει η ρητορική προσβολών και υψηλών τόνων. Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών δεν πρόκειται να μπει στην ατζέντα των διερευνητικών επαφών, δηλώνει κατηγορηματικά η Αθήνα

- «Υπερόπλο» για την ελληνική διπλωματία από τον Πομπέο

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη, όπου φιλοξενήθηκε στην κατοικία Μητσοτάκη, υπογράμμισε τόσο την «εξαιρετική πρόοδο» στη συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον όσο και την αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου

-Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός ασθενής φέρνει τα πάνω κάτω στις εκλογές των ΗΠΑ

Έκδηλη η ανησυχία στην Ουάσινγκτον μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και τέθηκε σε καραντίνα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την πορεία προς τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, καθώς και την ίδια τη διαδικασία. Ειδικό αφιέρωμα του “Φ” ένα μήνα πριν από τις κάλπες.

Διαβάστε ακόμη:

- Φοροανάσες για όλους από το 2021

Έξι σημαντικές ελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό:

  • Νέα φορολογική κλίμακα με συντελεστή 9% για επαγγελματίες.
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
  • Υπό εξέταση η προκαταβολή φόρου.
  • Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ.
  • Υπό εξέταση οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παρά την αύξηση εσόδων που θα προβλέπεται στο προσχέδιο λόγω της αναμενόμενης υψηλής ανάπτυξης, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερα.

- Γρήγορα τεστ κατά της πανδημίας

Τα γνωστά rapid test αποδεικνύονται πολύτιμο εργαλείο και αναμένεται να ρίξουν φως στη δυσαναλογία μεταξύ αριθμού κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα μας. Στο τραπέζι πρόσθετα μέτρα καθώς η ανησυχία ειδικά για την Αττική μεγαλώνει.

- ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος μιας νέας διάσπασης φυλάει τα έρημα...

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει στο περιθώριο όσους αμφισβητούν τις επιλογές του, χωρίς ωστόσο να τραβάει το σχοινί στα άκρα. Το σενάριο για ίδρυση πειθαρχικού οργάνου, που θα καλούσε σε απολογία τούς εκτός γραμμής βουλευτές και τα «άτακτα» στελέχη, πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

- Ένα κανάλι με πολλά... «παράσιτα»

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα. Η εμπλοκή του Νίκου Παππά από τον «κόκκινο εργολάβο» (που επί ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε έργα και τραπεζικές διευκολύνσεις) στην υπόθεση της τηλεοπτικής άδειας, η λιβανέζικη εταιρεία και ο... έρανος για τα 20,5 εκατ. της πρώτης δόσης παίρνουν τον δρόμο της διερεύνησης από επιτροπή της Βουλής.

- Ξηλώνουν το σκοτεινό δίκτυο πίσω από τις ΜΚΟ

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σκανάρουν τις ύποπτες οργανώσεις. Έρευνες σε όλες τις δομές για τις δήθεν ΜΚΟ αρωγής προσφύγων που δρούσαν σε όλη την ελληνική επικράτεια για οικονομικές ατασθαλίες, για σχέσεις με την τρομοκρατία, ακόμη και για υποθέσεις κατασκοπείας!

- Ο δικηγόρος που έκανε success story τα κινούμενα σχέδια

Ο Βασίλης Καραμητσάνης είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια να διοργανώνει ένα φεστιβάλ animation στη Σύρο. Που μεγάλωσε μαζί του. Που μέσα από αυτό έφτιαξε, σχεδόν από ένστικτο, έναν «πιλότο» επιτυχημένης διαχείρισης με οδηγό την εξωστρέφεια. Και που χάρη σε αυτό κατόρθωσε να καταλάβει καλύτερα την ίδια του τη χώρα.

- Χόλυγουντ: Σινεμά υπό...διάλυση

Θύματα του Covid-19 ο Μπάτμαν, η μαύρη χήρα και ο «007». Ακόμη και στη Μέκκα του κινηματογράφου τα γυρίσματα ακυρώνονται, οι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες των blockbuster αναβάλλονται, ενώ αρκετές παραγωγές παίρνουν τον δρόμο του... Netflix.

- Γρηγόρης Αζαριάδης: «Η μαύρη κοινωνία δεν αφήνει χώρο για το παραμικρό φως»

Ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων μιλάει για «παραπλανήσεις», κατά συρροή.

- Περιβάλλον: Τα κλιματιστικά βάζουν φωτιά στον πλανήτη

Καθώς τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών διαδέχονται το ένα το άλλο, δισεκατομμύρια νοικοκυριά εγκαθιστούν κλιματιστικά προκειμένου να βρουν μια στάλα δροσιάς. Την ίδια στιγμή, ίσως επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή.

- Τα μεγάλα κέρδη μιας μαγικής βραδιάς

Η «επική» πρόκριση της ΑΕΚ επί της Βόλφσμπουργκ επαναφέρει το ευρωπαϊκό της status, ενισχύει τα ταμεία της και τη γεμίζει δύναμη και κίνητρα για την υπόλοιπη σεζόν.

- Το μυστικό κρύβεται στο πέρυσι

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην το παραδέχεται αλλά μόλις τώρα προσπαθεί να αντιγράψει τον Ολυμπιακό, επειδή καταλαβαίνει πως αυτός είναι ο δρόμος που θα τον οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ίδιες επιτυχίες.