Μάτι: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Μάτι: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, δύο χρόνια μετά την τραγωδία. Το μνημείο βρίσκεται στο Νέο Βουτζά και συμβολίζει τους ανθρώπους που έτρεχαν, για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τον ναό του Αγ. Ιωάννη στο Νέο Βουτζά. Λίγο πριν γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, αναγνώστηκε το προσκλητήριο των νεκρών και οι συγκεντρωμένοι τήρησαν 102 δευτερόλεπτα σιγής στη μνήμη των 102 θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Επίσης, λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν όλοι μαζί "Δικαίωση!" ενώ οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων άφησαν από ένα λουλούδι στη μνήμη των οικείων τους. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν περπατώντας στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ματιού, όπου πραγματοποίησαν και εκεί επιμνημόσυνη δέηση.

Το παρόν στην επιμνημόσυνη δέηση στο Νέο Βουτζά έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος- Νέας Μάκρης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι διαβάστηκαν τα ονόματα των νεκρών, με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν για κάθε όνομα «Δικαίωση». Παράλληλα 102 κεράκια είχαν τοποθετηθεί στον χώρο σχηματίζοντας την ημερομηνία της πυρκαγιάς, ενώ πραγματοποιήθηκε και ρίψη στεφάνων.