Maersk: Διακοπή κίνησης εμπορευματοκιβωτίων προς και από τη Ρωσία

Maersk: Διακοπή κίνησης εμπορευματοκιβωτίων προς και από τη Ρωσία

Ο όμιλος Maersk διακόπτει προσωρινά κάθε κίνηση εμπορευματοκιβωτίων προς και από τη Ρωσία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η εταιρεία ακολουθεί αντίστοιχες αποφάσεις της Ocean Network Expresse (ONE) με έδρα τη Σιγκαπούρη, της Hapag Lloyd με έδρα τη Γερμανία και του ομίλου MSC με έδρα την Ελβετία.

Το μέτρο καλύπτει όλα τα ρωσικά λιμάνια και δεν αφορά προμήθειες σε τρόφιμα, ιατρικές και ανθρωπιστικές προμήθειες, διευκρίνισε ο όμιλος.

Η εταιρεία Maersk εξυπηρετεί θαλάσσιες διαδρομές προς την Αγία Πετρούπολη και το Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα, προς το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και προς το Βοστόσνι στην ανατολική ακτή της Ρωσίας.

Η Maersk έχει στην κατοχή της το 31% της ρωσικής εταιρείας διαχείρισης λιμένων Global Ports, στην οποία συμμετέχουν επίσης η ρωσική πυρηνική εταιρεία Rosatom και ο ρώσος επιχειρηματίας Σεργκέι Σισκάρεφ.

«Μαζί με την Global Ports εξετάζουμε πώς να εναρμονιστούμε με τις εν εξελίξει κυρώσεις και περιορισμούς και ετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Maersk.