Μάχη για να ανοίξουν μουσεία και χώροι από τους εργαζόμενους

Μάχη για να ανοίξουν μουσεία και χώροι από τους εργαζόμενους

Στελέχωση των αρχαιολογικών χώρων με το προσωπικό που απαιτείται ώστε η λειτουργία τους να είναι εύρυθμη και η ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων απόλυτη, προαναγγέλλει η Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. με ανακοίνωσή της σημειώνει: «από την αρχή της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ενήργησε, με κάθε τρόπο και μέσο, για την προστασία του συνόλου των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.  και είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα απτό και μετρήσιμο απ’ όλους εσάς. Ξεκαθαρίζουμε πως όπως δώσαμε μάχη για να κλείσουν έγκαιρα Μουσεία και Αρχ. Χώροι, έτσι  τώρα δίνουμε τη μάχη  για να ανοίξουν. Πάντα όμως με βασικό γνώμονα την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους αρχαιοφύλακες , απαντώντας ταυτόχρονα και στις άναρθρες ‘λασπογραφίες’  γνωστών και μη εξαιρετέων παρατάξεων,  πως η Ομοσπονδία απαίτησε και πέτυχε να προχωρήσει αμέσως ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ  ενεργήσαμε και για την παράταση της σύμβασης των υπηρετούντων Ι.Δ.Ο.Χ κατά δύο μήνες.  Γιατί για εμάς αφενός είναι χρήσιμη η παρουσία των εργαζομένων και αφετέρου γιατί γνωρίζουμε  τι σημαίνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους το να έχουν μισθό για δύο επιπλέον μήνες μέσα σε συνθήκες κρίσης.»

Η  επιστροφή στην κανονικότητα για το ΥΠ.ΠΟ.Α θα συνεχιστεί  ομαλά και το δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράζεται από την Ομοσπονδία είναι παρόν διασφαλίζοντας με πράξεις και συνέπεια τα δικαιώματα των συναδέλφων, τονίζει η Ομοσπονδία. Κατηγορεί κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πως ήταν κρυμμένοι κατά όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο. «Είναι αυτοί που τώρα, με την κατάσταση να ομαλοποιείται,  άρχισαν να φορούν την πολεμική  στολή έτοιμοι να δώσουν τις άσφαιρες ‘μάχες’.» 

«Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. γνωρίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., ούτε στο ελάχιστο, δεν επηρεάζεται από γκεμπελίστικες ανακοινώσεις παρατάξεων, οι οποίες βλέποντας ότι δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να πουν επιδίδονται σε ρεσιτάλ ψέματος και υποκρισίας» συνεχίζουν.