ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Μ. Τσολιά: Πιθανό το κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές

Μ. Τσολιά: Πιθανό το κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές

Τη θέση ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το κλείσιμο των σχολείων και επιπλέον ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν ανοικτά, εξέφρασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Μαρία Τσολιά, συμπληρώνοντας ότι είναι πιθανό να κλείσουν σχολεία και σε άλλες περιοχές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η κ. Τσολιά είπε ότι «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό, κάναμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία» για να προσθέσει ότι «ξέρουμε πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες για παιδιά και οικογένειες, όμως η επιδημιολογία επιβάλλει αυτό το μέτρο, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση των περιστατικών και των νοσηλειών, ενώ αναμένεται αύξηση των κλινών ΜΕΘ Covid».

Σημείωσε ακόμη πως «ότι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία, στα σχολεία συνήθως η μόλυνση έρχεται απέξω, δεν κλείνουν τα σχολεία γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία, αλλά γιατί επιβάλλεται γενικός περιορισμός για να μειωθούν οι δραστηριότητες». Επιπλέον, συμπλήρωσε πως οι γονείς με τις άδειες ειδικού σκοπού θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σπίτι και να εργαστούν με τηλεργασία, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις του πληθυσμού.

Τέλος, η κ. Τσολιά αναφέρθηκε και στη βρετανική μετάλλαξη και την αυξημένη μεταδοτικότητά της, σημειώνοντας ότι η αύξηση υπολογίζεται σε περίπου 30%, ενώ τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.