Μ. Τσαβούσογλου προς Ν. Δένδια: Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους

Μ. Τσαβούσογλου προς Ν. Δένδια: Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους

Απευθυνόμενος μέσω Twitter στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια,ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλεί την Ελλάδα «να «σταματήσει να ζητεί βοήθεια από άλλους».

«Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά» προσθέτει ο κ. Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται πως σε συνεντεύξεις του το Σαββατοκύριακο, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για επανέναρξη των διερευνητικών «είναι η Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί τον εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως διαρκή επιλογή, όχι ως σημαία ευκαιρίας».

«Δεν θα εγκλωβιστούμε από προσχηματικές κινήσεις. Τη θέση αυτή, μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθέτησε και το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», επισήμανε τονίζοντας ότι δεν θα γίνει δεκτή η διεύρυνση ατζέντας που επιθυμεί η Άγκυρα.

T. Ερντογάν: Όσοι μας απειλούν με κυρώσεις, θα απογοητευτούν

Αξίζει να επισημανθεί πως σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε χτες ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας πως όσοι απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις, στο τέλος θα απογοητευτούν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», επισήμανε ο Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου  Anadolu.

«Χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως και απόπειρες πραξικοπημάτων. Όπως στήνουν πολιτικές παγίδες ή επιβάλλουν κυρώσεις προσπάθησαν και προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία τη χώρας μας. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν. Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σε όσους  επιθυμούν να κάτσουν να συνομιλήσουν μαζί μας ισότιμα και να κάνουν δίκαιες συμφωνίες  τους ανοίγουμε τις πύλες μας και την ψυχή μας. Απευθύνομαι σε όσους θέλουν να γονατίσουν τη χώρα μας , με απειλές με  εκβιασμούς, με υποκρισία, με διάφορα κόλπα. Θα συνεχίσουμε να σας απογοητεύουμε, με τη βοήθεια του Θεού και με την υποστήριξη του λαού μας, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τη νίκη μετά από τόσο  αγώνα που κάναμε μέχρι σήμερα», σημείωσε.

Τέλος, σχετικά με την οικονομία της χώρας, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία ενισχύεται μέσω των επενδύσεων και γίνεται μαγνήτης για τους επενδυτές.