Μ.Τσαβούσογλου για δήλωση Τζ. Μπάιντεν: Δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα από κανέναν ως προς το παρελθόν μας

Μ.Τσαβούσογλου για δήλωση Τζ. Μπάιντεν: Δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα από κανέναν ως προς το παρελθόν μας

Μετά την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν, οργισμένη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δήλωση του τονίζει πως «τα λόγια δεν αλλάζουν και δεν ξαναγράφουν την Ιστορία».

«Δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα από κανέναν ως προς το παρελθόν μας. Ο πολιτικός οπορτουνισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση, η οποία βασίζεται στον λαϊκισμό»,  τονίζει χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι νωρίτερα το  το τουρκικό ΥΠΕΞ στην πρώτη του ανακοίνωση, μετά την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τον Τζο Μπάιντεν, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε με τον ισχυρότερο τρόπο τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με τα γεγονότα του 1915, που έγιναν υπό την πίεση ριζοσπαστικών αρμενικών κύκλων και αντι-τουρκικών ομάδων στις 24 Απριλίου»

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ είναι σαφές ότι «η εν λόγω δήλωση δεν έχει επιστημονική και νομική βάση, ούτε υποστηρίζεται από στοιχεία. Όσον αφορά τα γεγονότα του 1915, δεν πληρείται καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χρήση του όρου «γενοκτονία» που ορίζεται αυστηρά στο Διεθνές Δίκαιο».

 

Διαβάστε ακόμα:

Ντ. Μπαχτσελί: «Σωστή απόφαση» όσα έκαναν στους Αρμένιους - Να τιμήσουμε τους «ήρωες» μας

Τουρκικά ΜΜΕ για δήλωση Τζ. Μπάιντεν: «Σκάνδαλο» η επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Επιστολή Τ. Ερντογάν στον Αρμένιο Πατριάρχη Τουρκίας

Φ. Οκτάι για δήλωση Μπάιντεν: Αγνοεί τα δεινά και τον πόνο των Τούρκων που δολοφονήθηκαν από Αρμένιους αντάρτες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κάλεσε τον αμερικανό πρέσβη μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων