«Σωστή απόφαση» όσα έκαναν στους Αρμένιους - Να τιμήσουμε τους «ήρωες» μας
Ντ. Μπαχτσελί

«Σωστή απόφαση» όσα έκαναν στους Αρμένιους - Να τιμήσουμε τους «ήρωες» μας

Κυνικός εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου Προέδρου και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και όχι μόνο απορρίπτει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αλλά επισημαίνει ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε εύλογες αιτίες να προβεί σε αυτήν. 

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), αφού πρώτα συμβουλεύει όσους υποστηρίζουν τα περί γενοκτονίας να διαβάσουν και τα «σκονισμένα σε κάποιο ράφι τουρκικά αρχεία», υπογραμμίζει:

«Τα γεγονότα του 1915 είναι το φυσικό αντανακλαστικό, μια σωστή απόφαση, ένα ισορροπημένο βήμα μιας αυτοκρατορίας που έφαγε ένα στιλέτο στην πλάτη. Επιπλέον, η απέλαση [πορείες θανάτου] ήταν υποχρεωτική επιλογή εθνικής ασφάλειας εκείνη την εποχή. Εκείνοι που εντοπίζουν τη γενοκτονία εδώ είναι κύκλοι με εχθρότητα που δεν θα βρουν απήχηση ποτέ στο τουρκικό έθνος».

Ενώ σε άλλη ανάρτησή του σημειώνει χαρακτηριστικά:  ότι με την υπόθεση απελάσεων [πορείες θανάτου] του 1915, σώθηκε τουλάχιστον για 100 χρόνια η χώρα μας. Είναι εθνικό καθήκον κάθε πατριώτη και κάθε έθνους να τιμήσει τη μνήμη της γενιάς των ηρώων που έχουν τη θέληση αυτής της στρατηγικής αποφασιστικότητας με έλεος και σεβασμό. Είναι πνευματικό καθήκον να θυμόμαστε τις άγιες μνήμες τους με σεβασμό».