Μ. Ρόμνεϊ: Ο Τραμπ ευθύνεται για το διχαστικό κλίμα στην Αμερική - Ο Μπάιντεν δεν έχει πέσει τόσο χαμηλά

Μ. Ρόμνεϊ: Ο Τραμπ ευθύνεται για το διχαστικό κλίμα στην Αμερική - Ο Μπάιντεν δεν έχει πέσει τόσο χαμηλά

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές των ΗΠΑ, ο Μιτ Ρόμνεϊ Γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από Γιούτα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό του για το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2012 δήλωσε έντονα προβληματισμένος από τον "τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η πολιτική συζήτηση στη χώρα- γενέτειρα της σύγχρονης δημοκρατίας."

"Ο πρόεδρος αποκαλεί τον Δημοκρατικό υποψήφιο "τέρας", χαρακτηρίζει επανειλημμένα την πρόεδρο της Βουλής "τρελή", καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να βάλει "φυλακή τον προηγούμενο πρόεδρο" και επιτίθεται στον κυβερνήτη του Μίσιγκαν την ίδια μέρα που αποκαλύπτεται μια συνωμοσία απαγωγής της", αναφέρει ο Ρόμνεϊ.

"Από την άλλη πλευρά", σημειώνει ο Ρόμνεϊ "η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος διεξάγει συνεχείς άθλιες επιθέσεις τις οποίες όμως δεν έχει υιοθετήσει ο υποψήφιος τους για την προεδρία".

"Ο κόσμος βλέπει την Αμερική με απόλυτη φρίκη. Κατά συνέπεια, τα παιδιά μας παρακολουθούν. Πολλοί Αμερικανοί φοβούνται για τη χώρα μας - τόσο διχασμένοι, τόσο θυμωμένοι, τόσο κακοί, τόσο βίαιοι", συνεχίζει ο Γερουσιαστής από τη Γιούτα ο οποίος κλείνει λέγοντας "Ήρθε η ώρα να ηρεμήσουμε".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόμνεϊ έγινε τον Ιανουάριο ο πρώτος Γερουσιαστής στην ιστορία που ψήφισε κατά της καθαίρεσης προέδρου από το ίδιο κόμμα, κατά τη δική του Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο με την Ουκρανία. Η πράξη αυτή του Ρόμνεϊ είχε προκαλέσει την οργή του Τραμπ ο οποίος μεταφόρτωσε τότε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα βίντεο στο οποίο η αφηγήτρια κατηγορούσε τον συντηρητικό πολιτικό, ότι δουλεύει "μυστικά" για λογαριασμό των Δημοκρατικών και ότι "κορόιδευε" τόσο καιρό τους Ρεπουμπλικάνους.