Μ. Παγώνη: Οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν το lockdown

Μ. Παγώνη: Οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν το lockdown

Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν αν θα ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, μεταξύ αυτών και ένα ενδεχόμενο lockdown, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Αυτοί είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων και ο αριθμός των διασωληνωμένων, σύμφωνα με όσα είπε η κ. Παγώνη στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τη μετάδοση του ιού ανέφερε πως «για μισή ώρα παραμένει ο κορoνοϊός στο ασανσέρ αν κάποιος φτερνιστεί», τονίζοντας πως το ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη μετάδοση του ιού.

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε σε μελέτη που έγινε στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με την οποία τα σταγονίδια, αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ, παραμένουν σε αυτό για μισή ώρα. 

Γι' αυτό τον λόγο, όπως είπε η ίδια, μέσα στο ασανσερ δεν θα πρέπει να μπαίνουν πολλά άτομα και όσοι μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες.

Επιπλέον, ανέφερε πως σε περίπτωση που πιάνουμε πόμολα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ενώ για τα ρούχα σημείωσε πως είναι καλό να τα βγάζουμε να αεριστούν και όχι να τα βάζουμε κατευθείαν στις ντουλάπες μας. 

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης η ίδια ανέφερε δεν χρειάζεται να κάνουμε το τεστ κορονοϊού για να κάνουμε αυτό το εμβόλιο και πως από 20 Οκτωβρίου μπορούν να το κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά οι μικρότερες ηλικίες.