Μ. Ομπάμα: Οι επόμενες 13 μέρες θα καθορίσουν τη ζωή μας για δεκαετίες

Μ. Ομπάμα: Οι επόμενες 13 μέρες θα καθορίσουν τη ζωή μας για δεκαετίες

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε δυναμικά το παρών στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου του, θέλοντας να ωθήσει εκατομμύρια ψηφοφόρους στις κάλπες λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

«Εδώ δεν πρόκειται για τηλεριάλιτι, είναι η πραγματικότητα. Και εμείς πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες (του Ντόναλντ Τραμπ), ο οποίος αποδείχθηκε ανίκανος να πάρει στα σοβαρά το αξίωμά του», είπε σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος τόνισε ότι οι επόμενες 13 μέρες μέχρι τις εκλογές, θα καθορίσουν τη ζωή των Αμερικανών για δεκαετίες.

«Το να τουιτάρεις βλέποντας τηλεόραση δεν επιλύει τα προβλήματα», συνέχισε, αναφερόμενος στην προσφιλή συνήθεια του Τραμπ. Η δημοκρατία, πρόσθεσε ο Ομπάμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν πρόεδρο που «ψεύδεται καθημερινά».

«Η πανδημία θα ήταν δύσκολη για οποιονδήποτε πρόεδρο», παραδέχτηκε πρώην πρόεδρος αναφερόμενος στον κορονοϊό και τη διαχείριση του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ομως, το επίπεδο ανικανότητας και παραπληροφόρησης, ο αριθμός των ανθρώπων που πιθανότατα θα είχαν πεθάνει, αν δεν κάναμε τα προφανή…» συνέχισε, δηλώνοντας ότι, χωρίς να υπόσχεται θαύμα, ο Μπάιντεν και η υποψήφια αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ήταν ικανοί «να διαχειριστούν αυτήν την πανδημία πιο αποτελεσματικά».

«Οι πρώην πρόεδροι συνήθως δεν αναμιγνύονται υπερβολικά στην πολιτική. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η πρόθεσή του, αλλά ο Τραμπ την άλλαξε», σχολίασε στο CNN ο Ντέιβιντ Άξελροντ, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, αναφερόμενος σε αυτήν τη συγκέντρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός εν ζωή Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους Τζούνιορ έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ.