7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Μ. Γκάγκα: Με τρομάζει αυτό που βλέπω στις πλατείες

Μ. Γκάγκα: Με τρομάζει αυτό που βλέπω στις πλατείες

Την ανησυχία της για τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες και ενώ συνεχίζεται το lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, εξέφρασε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης.

«Το lockdown είναι για να μάθεις τα μέτρα, τώρα τα μάθαμε. Είμαστε όλοι έξω, όποιος προσέχει, προσέχει», τόνισε.

«Είναι πιο ασφαλές να μπούμε σε ένα κατάστημα όπως μπαίνουμε τώρα σε σούπερ μάρκετ», συμπλήρωσε σχετικά, επισημαίνοντας πως, «εμένα με τρομάζει αυτό που βλέπω στις πλατείες. Κόσμος μαζεμένος χωρίς μάσκες» και πρόσθεσε πως «τώρα είμαστε όλοι έξω, άρα πρέπει να βρούμε καλύτερους τρόπου».

Για το εμβόλιο της AstraZeneca σχολίασε ότι είναι ασφαλές «κι αυτό που ακούμε όλοι είναι ο ΕΜΑ».

«Έχουν γίνει πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις στην ΕΕ και άλλες τόσες στην Ινδία και τα δεδομένα δείχνουν ότι είμαστε ασφαλείς. Είμαστε σε επιτήρηση, είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Αλλά δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Από την άλλη, οι θρομβώσεις είναι από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου σε ασθενείς με κορονοϊό», επισήμανε

«Θεωρώ ότι είναι ασφαλές. Η σύστασή μου είναι να το κάνουν», σχολίασε και πρότεινε  πως «αν υπάρχει θέμα θρομβώσεων, μπορεί να γίνει αντιπηκτική αγωγή, για να αισθάνεσαι κανείς ασφαλής».

Ερωτηθείσα για τα self tests είπε ότι «υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ξέρει και πολλές εταιρείες που θέλουν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους», σημειώνοντας ότι «θα είναι καλή λύση και αναφορικά με τις συνθήκες ασφαλείας σε ένα σπίτι.

«Σε ένα σπίτι που μένουμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσουμε κανόνες, αφού είμαστε ήδη όλοι μαζί. Δεν έχει νόημα», σημείωσε.

 «Υπάρχει πίεση πολύ μεγάλη και ο μόνος τρόπος είναι να προσέχουμε», σχολίασε για την κατάσταση στα νοσοκομεία, προβλέποντας πως, «η πίεση θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες η πίεση».