Μ. Δερμιτζάκης: Παράταση lockdown για 2 εβδομάδες - Ποια λύση προτείνει

Μ. Δερμιτζάκης: Παράταση lockdown για 2 εβδομάδες - Ποια λύση προτείνει

Το άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφετεριών και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους με συγκεκριμένο ωράριο, καθώς και το click in shop στα καταστήματα προτείνει ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, επισημαίνοντας ότι λόγω των υψηλών κρουσμάτων είναι απαραίτητη η παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης πρότεινε την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες. «Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ανέφερε πως το άνοιγμα των παραπάνω να γίνει με υγειονομικά μέτρα, ενώ για τα καταστήματα να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τους έως τις 7 το απόγευμα και τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού, το λεγόμενο click in shop.

Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι είναι απαραίτητη η παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες προκειμένου να φανούν τα αποτελέσμά του και να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα χίλια ημερησίως. Όπως εξήγησε από το προηγούμενο lockdown φάνηκε ότι αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε πριν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες δηλαδή, εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία και εκθέτουν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς.