Μ. Βρετανία: Μικρή αύξηση για τον δείκτη R0 - Στο όριο η περιοχή του Λονδίνου

Μ. Βρετανία: Μικρή αύξηση για τον δείκτη R0 - Στο όριο η περιοχή του Λονδίνου

Μικρή αύξηση παρουσίασε ο δείκτης μεταδοτικότητας του νέου κορονοϊού στην Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας, ενώ στην βρετανική πρωτεύουσα οι ειδικοί εκτιμούν πως το R0 ίσως να έχει ξεπεράσει το όριο της μονάδας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που παρουσίασε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της βρετανικής κυβέρνησης, το R στο Λονδίνο βρίσκεται μεταξύ 0,8-1,1.

Ωστόσο, συνολικά στην Αγγλία το R παραμένει κάτω του ενός, συγκεκριμένα μεταξύ 0,8 και 0,9, τιμή ελαφρώς αυξημένη από το 0,7-0,9 της περασμένης εβδομάδας, την στιγμή που ο δείκτης R0 στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία, Β. Ιρλανδία) παραμένει στο 0,7-0,9.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, η μονάδα θεωρείται ως η ανώτερη πιθανή τιμή του R και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας, όπως το Γιόρκσαϊρ, η βορειοανατολική, η κεντρική, η νοτιοδυτική και η νοτιοανατολική Αγγλία.

Τέλος, σημειώνεται, πως τα νέα στοιχεία δημοσιοποιούνται λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της εστίασης στην Αγγλία μετά από 15 εβδομάδες, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Ιουλίου.

AP Photo/Frank Augstein