Μ. Βρετανία - κορονοϊός: Ξεπέρασε τις 31.000 ο συνολικός αριθμός των θανάτων

Μ. Βρετανία - κορονοϊός: Ξεπέρασε τις 31.000 ο συνολικός αριθμός των θανάτων

Ξεπέρασε τις 31.000 ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στη Βρετανία (31.241), καθώς 626 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, σε νοσοκομεία και στην υπόλοιπη κοινότητα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε 211.364, ενώ το τελευταίο 24ωρο διαγνώσθηκαν επιπλέον 4.649 άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Εξάλλου, η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από το θάνατο ενός βρέφους έξι εβδομάδων, το νεότερο σε ηλικία θύμα από τον κορονοϊό, το οποίο πέθανε πριν λίγες μέρες σε νοσοκομείο στην Αγγλία, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, προτού νοσήσει από το νέο κορονοϊό.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιουστίς, ανακοίνωσε χρηματοδότηση με 16 εκατομμύρια λίρες προς τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την προσφορά γευμάτων προς τις ευάλωτες ομάδες. Επανέλαβε ότι οι αλλαγές που πρόκειται να ανακοινώσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα είναι πολύ προσεκτικές και ότι «δεν πρόκειται να γίνει κάποια δραματική αλλαγή μέσα σε μία νύχτα».