Μ. Βρετανία: 384 νεκροί σε ένα 24ωρο - Σχεδόν 34.000 συνολικά οι θάνατοι

Μ. Βρετανία: 384 νεκροί σε ένα 24ωρο - Σχεδόν 34.000 συνολικά οι θάνατοι

Στους 33.998 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ακόμα 384 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, σε νοσοκομεία και στην υπόλοιπη κοινότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε  236.711, ενώ το τελευταίο 24ωρο διαγνώσθηκαν επιπλέον 3.560 άτομα θετικά στον κορονοϊό. 

Κατά την διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης σχετικά με ζητήματα που άπτονται γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ένοικοι και το προσωπικό των κέντρων φροντίδας της Αγγλίας θα έχουν κάνει τη διαγνωστική εξέταση για τον κορονοϊό μέχρι τον Ιούνιο, ενώ σε κάθε κέντρο θα οριστεί ένας κλινικός υπεύθυνος, και θα γίνονται καθημερινές αξιολογήσεις για την κατάσταση στους χώρους αυτούς.

Παράλληλα, ο υπ. Υγείας εκτιμά ότι η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της πανδημίας και ο αριθμός θανάτων μειώνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να προχωρήσει στο τρίτο επίπεδο του συναγερμού για τον κορονοϊό.

Στην ίδια ενημέρωση ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς χαρακτήρισε ως σημαντική την εξέλιξη της έγκρισης από τις υγειονομικές αρχές της Αγγλίας του τεστ αντισωμάτων για τον ιό από την εταιρεία Roche, ενώ ο αναπληρωτής ιατρικός επικεφαλής της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ, ανέφερε ότι τα τεστ αυτά πρόκειται να διατεθούν αμέσως μόλις καταστεί εφικτό, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Από πλευράς της η αναπληρώτρια ιατρική επικεφαλής της Αγγλίας, Τζένι Χάρις, δήλωσε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού υπολογίζεται αυτή τη στιγμή μεταξύ του 0,7 και του 1. Αναφερόμενη στα στοιχεία του ONS δήλωσε ότι περίπου 148.000 άτομα στην Αγγλία υπολογίζεται ότι νόσησαν από τον ιό κατά το διάστημα από τις 27 Απριλίου έως τις 10 Απριλίου, αριθμός που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο στο 0,27% του πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με την Χάρις παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων, ο αριθμός των νέων περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται, όπως επίσης οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι θάνατοι σε όλους τους χώρους. Τόνισε ακόμη ότι χρησιμοποιείται μόνο το 19% των κλινών στις μονάδες εντατικής.

Εντούτοις, επισημαίνεται, ότι με βάση στοιχεία προερχόμενα από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, που βασίζονται στην αναγραφή στα πιστοποιητικά θανάτου ως αιτία την νόσο Covid-19, έστω και αν ο θανών δεν είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ, ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα έχει πλέον ξεπεράσει από την περασμένη Τετάρτη (13/5) τις 40.000.

.