Μ. Βορίδης: Πρόβλημα δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυπτε το παρακράτος

Μ. Βορίδης: Πρόβλημα δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυπτε το παρακράτος

Για θέματα που «κατατείνουν στο ότι υπήρχε μηχανισμός που στοχοποιούσε αντιπάλους του καθεστώτος και υπήρχε και συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας» έκανε λόγο ο Μ. Βορίδης σχολιάζοντας τη συνομιλία Παππά-Μιωνή, αλλά και τις αποκαλύψεις για το παρακράτος που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «το να συγκεντρωθούν στοιχεία και να φανεί η έκταση του παραδικαστικού είναι σημαντικό. Είναι πολύ άσχημο ότι το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να υποστηρίξει τέτοιες πρακτικές και αυτό αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία. Θα έπρεπε κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστασιοποίηση από το ζήτημα αυτό» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως «στοχοποιούσαν το πρόσωπο, ενεργοποιούσαν ΜΜΕ για να "δολοφονήσουν" τον χαρακτήρα και μετά ενεργοποιούσαν παραδικάστικά κυκλώματα για να στήσουν δικογραφίες και να πιέσουν».

«Δεν μπορώ να καταλάβω», συνέχισε ο κ. Βορίδης, «γιατί ένας αξιωματικός εκτελεί εντολές μιας κυρίας υπουργού. Προφανώς υπάρχει μια δομή εξουσίας που το επιτρέπει αυτό» πρόσθεσε αναφερόμενος στα όσα αποκάλυψε η έρευνα της ΕΥΠ για το ζεύγος Καμμένου.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, «το βλέπουμε στην περίπτωση του Παππά όπου γίνεται χειρότερο. Ψεύδεται σε εθνικό επίπεδο. Τον ρωτάνε για όσα προκύπτουν, η πρώτη θέση που παίρνει είναι πλαστογραφημένα και μετά λέει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Έχει τέτοια ένα θύμα πλαστογραφίας;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Σχετικά με το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis στις ΗΠΑ ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι «η Αμερική εντοπίζει το ζήτημα εκεί που βρίσκεται σε μια συνταγογράφηση που είναι αποτέλεσμα διεργασιών γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών. Αντί να εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό και να δει τι είναι αυτο που μπορεί να κάνει είτε θεσμικά είτε διωκτικά προσπαθώντας να ανακτήσει ποσά από τη Novartis και από γιατρούς ανοίγει το ζήτημα της σκευωρίας και στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους».