Live η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από Ν. Χαρδαλιά - Γ. Μαγιορκίνη

Live η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από Ν. Χαρδαλιά - Γ. Μαγιορκίνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, στο υπουργείο Υγείας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Παράλληλα, συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις που θα αφορούν στο εμπόριο.

Στο μεταξύ, ασφυκτική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Β. Ελλάδας, με τους διασωληνωμένους να έχουν φτάσει πλέον στους 607. Η ανησυχία επικεντρώνεται κυρίως στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και τη Λέσβο.

Ωστόσο, επιβαρυμμένη είναι η κατάσταση και στη Δράμα, ενώ στην Αλεξανδρούπολη τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι πάρθηκε η απόφαση να δώσουν εντολή για γκρέμισμα τοίχων προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.013 νέα κρούσματα την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στην χώρα να ανέρχεται σε 101.287.

Παράλληλα, κατά το τελευταίο 24ωρο, 101 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου, ενώ 607 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.