Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 17:44

-A +A

Life: Video gamers συνδράμουν τις έρευνες για εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 17:44
Life: Video gamers συνδράμουν τις έρευνες για εμβόλιο κατά του κορονοϊού
-A +A

Την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία, σε περισσότερες από 100 χώρες μέχρι στιγμής, καθώς έχουν νοσήσει περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 3.800 θάνατοι, οι ερευνητές στο τμήμα Επιστήμης και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον δημιούργησαν ένα παιχνίδι βασισμένο στη διαδικασία της αναδίπλωσης πρωτεϊνών σε ορισμένες ασθένειες.

Όπως επισημαίνεται στο "Life" ενδεχομένως να μπορούμε να βοηθήσουμε στην εξάπλωση της νόσου, χωρίς να χρειάζονται ιατρικές γνώσεις, παρά μόνο ένας υπολογιστής και το ταλέντο για την επίλυση παζλ.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν το τμήμα του κορoνοϊού ή COVID-19 - το οποίο του επιτρέπει να μολύνει τους ανθρώπους και τώρα οι επιστήμονες ζητούν από τους video gamers να βοηθήσουν στην εξεύρεση ενός τρόπου εξάλειψης του ιού, είτε παίζοντας ένα online βιντεοπαιχνίδι είτε δωρίζοντας υπολογιστική ισχύ.

Σε μια σειρά παιχνιδιών που ονομάζεται Foldit και δημιουργήθηκε από το [email protected] - οι παίκτες ενθαρρύνονται να αναμετρηθούν ή να συνεργαστούν για την κατασκευή πρωτεϊνών και αμινοξέων. Στο παζλ κορονοϊών - ο σκοπός είναι να βρεθεί ένα αντίσωμα που μπορεί να καταπολεμήσει τον COVID-19.

Οι παίκτες δημιουργούν ψηφιακές προσομοιώσεις των μορίων σε παραδόξως ικανοποιητικές συνθέσεις με στόχο τη διάσωση εκατομμυρίων ζωών. Καλούνται να εντοπίσουν πρωτεΐνες οι οποίες εμποδίζουν τη μετάδοση του κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας στο παζλ. Στο πιο εύκολο από τα δύο, οι παίκτες αναδιπλώνουν μια υπάρχουσα πρωτεΐνη που αποτρέπει τη μόλυνση από τον κορονοϊό. Στο πιο δύσκολο επίπεδο σχεδιάζουν την πρωτεΐνη από το μηδέν.

Επιπλέον το [email protected] ερευνά επίσης νέες πρωτεϊνικές δομές και καλεί όσους έχουν «αχρησιμοποίητους υπολογιστικούς πόρους» να τους διαθέσουν στην ερευνητική προσπάθεια, με την ισχύ τους να χρησιμοποιείται για να παράγει περισσότερα δεδομένα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα εμβόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα