Λιβύη: Κλειστό το αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά από βομβαρδισμό

Λιβύη: Κλειστό το αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά από βομβαρδισμό

Το μοναδικό εν λειτουργία αεροδρόμιο της Τρίπολης της Μιτίγκα, έκλεισε εκ νέου σήμερα, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό απομακρύνθηκαν, μετά από βομβαρδισμό που δέχθηκε με ρουκέτες, που είχε αποτέλεσμα ένα τουλάχιστον αεροσκάφος να υποστεί ζημιές, σύμφωνα με πηγές της λιβυκής πολιτικής αεροπορίας. 

Λόγω των νέων βομβαρδισμών, οι αρχές εκκένωσαν όλα τα κτίρια του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτικών γραφείων που στεγάζονται στην περιφέρειά του. Μέχρι νεωτέρας όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο της Μισράτα.

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, κατηγόρησαν για την επίθεση αυτή τους άνδρες του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό του Μιτίγκα, όλες οι πτήσεις γίνονται από το διεθνές αεροδρόμιο της Μισράτα», που απέχει 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Μοχάμαντ Γκνέουα, ο εκπρόσωπος της Libyan Airlines. Η εταιρεία αυτή, που εκτελεί πτήσεις προς την Τυνησία και την Τουρκία, δεν ανέφερε ζημιές στα αεροσκάφη της. Η Buraq Air, μια μικρή αεροπορική εταιρεία που διαθέτει μόνο δύο αεροσκάφη, έκανε λόγο για ζημιές σε ένα εξ αυτών από θραύσματα οβίδων.

«Επειδή το δεύτερο αεροπλάνο συντηρείται, η εταιρεία αναγκάζεται να διακόψει προσωρινά όλες τις πτήσεις της», ανέφερε ένας εκπρόσωπός της, εξηγώντας ότι οι επιβάτες της θα εξυπηρετηθούν από άλλες εταιρείες.