Liberal markets: Οι ευκαιρίες της διόρθωσης

Liberal markets: Οι ευκαιρίες της διόρθωσης

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Οι ευκαιρίες της διόρθωσης» κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Το πανίσχυρο δεύτερο κύμα του κορονοϊού προκαλεί αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές και καθώς ξυπνά τους εφιάλτες γενικευμένων lockdowns, που θα μπορούσαν να στραγγαλίσουν τις ήδη επιβαρυμένες οικονομίες και επιχειρήσεις. Οι πιέσεις στις αποτιμήσεις των εισηγμένων είναι γενικευμένες, όμως στην ανάκαμψη δεν θα συμμετάσχουν όλες.

Οι μεγάλοι διαχειριστές βλέπουν προοπτικές σε συγκεκριμένες εταιρείες από τη φαρμακοβιομηχανία, τη βιοτεχνολογία, την περίθαλψη, την τεχνολογία, το ψηφιακό μάρκετινγκ, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την κυβερνοαφάλεια και την κυκλική οικονομία. Γράφει η Μαίρη Βενέτη.

Διαβάστε ακόμη:

- Τι κάνουμε όταν γρυλλίζει ο Grizzly

Eίναι δύσκολο ερώτημα για τη στρατηγική των επενδυτών, όταν ο ορίζοντας γεμίζει σύννεφα, όταν δεν είναι εμφανές το τι έπεται και όταν η τάση δεν είναι προφανής. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να χειριστεί κάποιος την πτώση. Ιδού μερικές «τεχνικές». Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

- Συνέντευξη Γιάκομπ Σουβάλσκι-Scope Ratings: Ώθηση για την Ελλάδα από το Ταμείο ανάκαμψης, τα φθηνά δάνεια και τις μεταρρυθμίσεις

Το στέλεχος του ανερχόμενου ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης μιλάει για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

- Η καραντίνα γέννησε νέα γενιά πρωτάρηδων μικροεπενδυτών

Ποια είναι η συμπεριφορά τους σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ο ρόλος της τεχνολογίας και η φρενίτιδα με τις πλατφόρμες συναλλαγών.

- Τεχνική ανάλυση: Ο φόβος φυλάει τα έρμα

Στην Ελλάδα το πρόσφατο lockdown μπορεί και να στοίχισε το 10% του ΑΕΠ. Σε περίπτωση που το δεύτερο κύμα αναγκάσει σε δεύτερο ολικό lockdown, οι απώλειες θα αυξηθούν σημαντικά και αυτό φοβάται η αγορά και δυσκολεύεται να βγάλει σοβαρή ανοδική κίνηση. Ο Ηλίας Ζαχαράκης αναλύει τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

- Στην τελική ευθεία η έναρξη για τα δίκτυα 5G

H είσπραξη θα ανέλθει σε τουλάχιστον 368 εκατ. ευρώ και όλες οι συχνότητες πρόκειται να δημοπρατηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

- Ελλάκτωρ: Καταλύτης εξελίξεων η είσοδος των Ολλανδών

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο «Βαρόμετρο του ΧΑ» τον διεθνή όμιλο υποδομών που δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, των παραχωρήσεων, του Περιβάλλοντος των ΑΠΕ και της ανάπτυξης ακινήτων.

- Fibran: Ο κολοσσός με τα έξι εργοστάσια στην Ευρώπη

Η «άγνωστη» εταιρεία των Σερρών που είναι η απάντηση στο «αν η Ελλάδα έχει βιομηχανία».

- Το επενδυτικό επίκεντρο πάει... Voria

Τι αλλάζει στη Λ. Κηφισίας η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ της Regency. Πως θα δημιουργηθεί ο ολοκληρωμένος πόλος ψυχαγωγίας που θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Αττικής.

- Θεσμικοί και εταιρείες πίσω από το ράλι του Bitcoin

Η ανοδική τάση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, δεδομένης της υποχώρησης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο βασικός λόγος της ανοδικής πορείας είναι η είσοδος θεσμικών επενδυτών στις αγορές κρυπτονομισμάτων, με πολλές εισηγμένες να δηλώνουν πως θα τοποθετήσουν μέρος των αποθεματικών κεφαλαίων τους σε κρυπτονομίσματα.

- Σύννεφα, deals και τηλεργασία

Στο Blue Print, ο Σπύρος Αλεξόπουλος αναλύει με μια μεγάλη εξαγορά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γίγαντας της πληροφορικής και την πορεία ενός παλιού γνώριμου.

- Η διόρθωση του ασημιού το βάζει πάλι στο ραντάρ

Οι παράγοντες που ευνοούν την άνοδο της τιμής του αργύρου είναι περισσότεροι από αυτούς που την εμποδίζουν, οι είναι κυρίως προσωρινού χαρακτήρα.

- Τα «καλά χαρτιά» της αγοράς ακινήτων

Εν μέσω πανδημίας Covid-19 και μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια και η υγεία, οπότε η κτηματαγορά μετατοπίζει το βάρος από τον εμπορικό τομέα στην αγορά logistics και στις κατοικίες.

- Η πανδημία αλλάζει την αγορά γραφείων

Ερευνα της Arbitrage Real Estate και παραγόντων της αγοράς ακινήτων. Η υγειονομική κρίση αναμένεται να επιταχύνει μια σειρά αλλαγών, όπως την ανάγκη για ευέλικτους χώρους που φέρουν πιστοποιημένα προδιαγραφές βιωσιμότητας και προωθούν την υγεία και την ευεξία.

- Μύθοι και πραγματικότητα για τους πλειστηριασμούς

Οι αλήθειες που ξεκαθαρίζουν οι νομικοί οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα και όχι οι πολιτικοί. Οι δυνατότητες του νέου νόμου και οι προϋποθέσεις.