Liberal markets: Monopoly εκπτώσεων στην αγορά ακινήτων

Liberal markets: Monopoly εκπτώσεων στην αγορά ακινήτων

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Monopoly εκπτώσεων στην αγορά ακινήτων - Κεραμίδα τριετίας για τις τιμές» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου η οικονομική και επενδυτική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Τρία χρόνια τουλάχιστον εκτιμάται πως θα χρειαστεί για να ανακάµψει πλήρως η κτηµαταγορά, µετά το καίριο πλήγµα που επέφερε σε οικιστικά και επαγγελµατικά ακίνητα η πανδηµική κρίση και τη µείωση τιµών που αναµένεται να εκδηλωθεί εντονότερα από το φθινόπωρο. Γιατί οι µεσίτες συστήνουν στάση αναµονής και σταδιακές τοποθετήσεις στην αγορά µετά τις αρχές του 2021. Η εναλλακτική επενδυτική λύση των Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία

Διαβάστε ακόμη:

- Το ιστορικό ράλι του χρυσού που προεξοφλεί ένα καινούριο Bretton Woods

Η Μαίρη Βενέτη αναλύει τους παράγοντες που οδηγούν την κούρσα του πολύτιμου μετάλλου. Οι επόμενοι στόχοι μετά το άλμα προς τα 2.000 δολάρια.

-H νέα οικονομία της πανδημίας

Ο κορωνοϊός επιταχύνει τη ριζική αναθεώρηση των αρχών που διέπουν το σύνολο της οικονομικής λειτουργίας. Οι πέντε τάσεις που επικρατούν πλέον στην οικονομία. Η αξιοποίηση ευκαιριών και η διαχείριση των κινδύνων.

- Nέα “μπαζούκας” φέρνει το 2ο κύμα

FED και ΕΚΤ πάτησαν «pause» στα εκτυπωτικά μηχανήματα, όμως η έξαρση του κορωνοϊού και η βαθιά ύφεση αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να βγάλουν από το συρτάρι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για επιπλέον ρευστότητα ύψους 10 τρισ.

- Η μεγάλη μάχη για το 5G και οι κινήσεις των ελληνικών Telecoms στο νέο τοπίο

Θρίλερ για τη Huawei και στην Ελλάδα μετά τις αποφάσεις Λονδίνου και Κομισιόν. Πώς κινούνται Cosmote, Vodafone και Wind στο θέμα του παρόχου. Οι όροι και το χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση των συχνοτήτων.

- Η ιστορική βιομηχανία που “καθαρίζει” το μέλλον

Ο Μάνος Χατζηδάκης γράφει για το έτος ρεκόρ της Παπουτσάνης που ευνοείται μεν από την πανδημία, αλλά έχει στηθεί σωστά και με πλάνο που βλέπει μακριά. Και εκτιμά ότι η βολιδοσκόπηση των προθέσεων των βασικών μετόχων μάλλον δεν θα αργήσει να έρθει...

- ΔΕΗ: Το turnaround story σε πλήρη εξέλιξη

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο Βαρόμετρο του ΧΑ την ΔΕΗ η οποία βρίσκεται σε φάση πλήρους αναδιοργάνωσης προκειμένου να επανέλθει με διαφορετικά κριτήρια στον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

- Η επιστροφή της πληροφορικής

Σε φάση σταδιακής ανάκαμψης και επανατοποθέτησης στην αγορά βρίσκεται ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής, καθώς η σύγκλιση τεχνολογιών, κυρίως internet και τηλεπικοινωνιών, αλλά και η νέα ψηφιακή επανάσταση, «επιβάλλουν» την... επάνοδο του κλάδου.

- Αγώνας επιβίωσης για τα ξενοδοχεία

Οι ξαφνικές ακυρώσεις μεγάλης κλίμακας έχουν φέρει μεγάλες ζημιές στα ξενοδοχεία, ενώ η ρευστότητα είναι η λέξη κλειδί. Σε καθεστώς αβεβαιότητας βρίσκονται οι εκτιμήσεις για την αξία των μονάδων. Οκτώ στα δέκα ξενοδοχεία θα ανοίξουν έως τον Αύγουστο. Προβλέψεις για μείωση εσόδων άνω του 65%

- Από τις υψηλές πτήσεις στην ελεύθερη πτώση

Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος αναλύει την απογοητευτική εικόνα σε τουρισμό και αερομεταφορές και επιχειρεί να δει την επόμενη μέρα.

- Επενδυτικές ευκαιρίες από τις εταιρείες data γονιδιώματος

Οι μελέτες συσχέτισης σε πλήρη γονιδιώματα που πραγματοποιούνται σε ασθενείς με λοίμωξη από τον SARS-CoV-2, διερευνούν μεταξύ άλλων τις παραλλαγές γονιδίων της πρώτης γραμμής του ανοσοποιητικού μας συστήματος, οι οποίες επηρεάζουν τη βαρύτητα της νόσου. Ο ρόλος του υποδοχέα TLR7 και γιατί το ποσοστό των ανδρών που νοσούν σοβαρά είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των γυναικών. Γράφει η Μαίρη Βενέτη

- Ασταμάτητο το ράλι στα κρυπτονομίσματα

Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από το 2017, καθώς υπάρχουν καλύτερες υποδομές, ποιοτικά πρότζεκ, ανθρώπινο δυναμικό, ενώ τα παραδοσιακά νομίσματα είναι υπερ-πληθωριστικά... Γράφει ο Νίκος Κωστόπουλος

- Tεχνική ανάλυση: Εβδομαδιαίες πτήσεις....

Ο Ηλίας Ζαχαράκης στο Tradenews αναλύει βασικούς δείκτες και μετοχές με βάση την εικόνα των εβδομαδιαίων διαγραμμάτων τους.

- Από τα φιλμ στα φάρμακα

Ο άλλοτε κολοσσός των φωτογραφικών μηχανών Kodak και η άλλοτε μεγάλη της ανταγωνίστρια, η πασίγνωστη Fujifilm, έχουν στραφεί προς την παραγωγή φαρμάκων στην προσπάθεια να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

- Οι εταιρείες εξόρυξης στην εποχή της ESG

O Σπύρος Αλεξόπουλος γράφει για τις RIO TINTO, BHP και VALE και το πως διαχειρίζονται τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής

- Αναδρομικά συνταξιούχων: Τα επόμενα βήματα και ο τελικός λογαριασμός
Τα αναδρομικά των 3,94 δισ. ευρώ, το έλλειμμα του 8% και η προσπάθεια Μητσοτάκη να «τετραγωνίσει» τον κύκλο για να μην τιναχθεί η οικονομία στην αέρα. Το παρασκήνιο της απόφασης για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και τα σενάρια για τις επικουρικές και τα δώρα που εκτινάσσουν το κόστος.