7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Λαζανάς: Τρεις εκταφές νεκρών με αποφάσεις δικαστηρίου για να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από κορονοϊό

Λαζανάς: Τρεις εκταφές νεκρών με αποφάσεις δικαστηρίου για να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από κορονοϊό
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Για τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν οι γιατροί το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «οι γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις» ενώ υπογράμμισε και το γεγονός πως «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους». Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αρνητές που ακόμη και ενώ νοσηλεύονται αρνούνται ότι έχουν κορονοϊό

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λαζανά σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι «στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19». «Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Τα μέτρα στα σχολεία ίσως να αναθεωρηθούν άμεσα

Ο κ. Λαζανάς αναφέρθηκε και στα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη στα σχολεία, το γνωστό «50+1» και τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορονοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, είναι πιθανό να αναθεωρηθεί.

Δεν αποκλείονται έκτακτα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Για την επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ότι λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην χρειαστεί και ότι η προσπάθεια όλων είναι τα μαγαζιά και η οικονομία να λειτουργεί.