8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Λ. Κρέτσος: Εντός τριμήνου ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών

Λ. Κρέτσος: Εντός τριμήνου ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών

«H καταβολή για κάθε τηλεοπτική άδεια διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ σε δέκα ισόποσες δόσεις, όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» διεμήνυσε ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κρέτσος εκτίμησε πως η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. Όπως σημείωσε, τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν με όρους αγοράς, αλλά επιτελούν και τη συνταγματική επιταγή για ενημέρωση και είναι κύτταρα δημοκαρατίας και πολιτισμού.

«Η ΝΔ και τα παρακολουθήματά της δεν ήθελαν ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός και έδωσαν αγώνα να προστατέψουν το πορτοφόλι των καναλαρχών» τόνισε και πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός που είχε γίνει ήταν πετυχημένος.

«Για να πατάξουμε τη διαπλοκή απαιτείται να υπάρχει διαφάνεια και στο σύνολο των συναλλαγών που υπάρχουν στη διαφημιστική αγορά... Λειτουργεί καθεστώς ασύμμετρων διαπραγματεύσεων... Η νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει πάνω από το τραπέζι όλες τις συναλλαγές» επισήμανε αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που νομοθετείται στη Βουλή.

Για τις θέσεις εργασίας, ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε κάθε κανάλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC