7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

ΚΥΣΕΑ: Συστήνεται Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων

ΚΥΣΕΑ: Συστήνεται Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων

Την απόφαση να ενταχθούν υπό ενιαία διοίκηση οι ειδικές δυνάμεις των τριών κλάδων, όπως αμφίβιοι καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς και πεζοναύτες, ΟΥΚ, εναέριου ανεφοδιασμού και η μονάδα αεροπορικών επιχειρήσεων, έλαβε την Τρίτη το ΚΥΣΕΑ, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την απόφαση αυτή αναμένεται η νέα διάρθρωση να καταστήσει τα σημαντικά αυτά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων περισσότερο αποτελεσματικά και ταχύτητα στην ανάπτυξή τους ανταποκρινόμενα στις νέες συνθήκες του σύγχρονου πολέμου, ακολουθώντας τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Επίσης, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τον ερχόμενο Μάιο τίθεται σε ισχύ η αύξηση της θητείας  κατά τρεις μήνες - συνολικά στους 12 μήνες συνολικά  - στον στρατό Ξηράς εξομοιώνοντάς την χρονικά με τους υπόλοιπους δυο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στα σύνορα, όπου θα παραμείνει στους 9 μήνες, ενώ για όσους είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών) καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα.

Αύξηση στη στρατιωτική υπηρεσία και στους εφέδρους αξιωματικούς. Το μέτρο θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.