Κυρ. Πιερρακάκης: Με SMS το ραντεβού για εμβόλιο - Εγγραφείτε στην άυλη συνταγογράφηση

Κυρ. Πιερρακάκης: Με SMS το ραντεβού για εμβόλιο - Εγγραφείτε στην άυλη συνταγογράφηση

Αυτόματο ραντεβού μέσω SMS περιλαμβάνει ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για το εμβόλιο του κορονοϊού, ενημέρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, καλώντας τους πολίτες να γραφτούν στην άυλη συνταγογράφηση για να μπορέσουν να διευκολυνθούν.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι «θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού όσο πιο απλό γίνεται» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, προς το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια:

- Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές

- τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα

- και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο - κανάλι για τον πολίτη μέσω της άυλης συνταγογράφησης, το οποίο ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε καινοτομία.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα, «εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο».

Ως εκ τούτου, ο υπουργός κάλεσε «να γραφτούν όσοι δεν έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση για να μπορέσουν να διευκολυνθούν. Πρέπει να γραφτούμε όλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.