Κυρ. Πιερρακάκης: Έρχεται η τηλεϊατρική για ασθενείς με covid-19

Κυρ. Πιερρακάκης: Έρχεται η τηλεϊατρική για ασθενείς με covid-19

Η τηλεϊατρική θα είναι το επόμενο σημαντικό βήμα στο οποίο θα προχωρήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προανήγγειλε πως στο πλαίσιο αυτό θα περιληφθεί και «ένα σύστημα ειδικά για ασθενείς με covid-19 για να τους παρακολουθήσουμε όσους δεν μπουν στο νοσοκομείο και μείνουν στο σπίτι τους».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως το σύστημα αυτό «θα είναι έτοιμο πιθανώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα διευρυνθεί».

Παράλληλα τόνισε ότι «συνεννοηθήκαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις ιστοσελίδες που παρέχουν εκπαιδευτικό υλικό να υπάρχει μηδενική χρέωση».

«Βήμα-βήμα κάνουμε πιο πολλά μπορούμε για όσους περισσότερους με σύνθημα να μην μείνει κανείς πίσω» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Εμφανίστηκε, επίσης, καθησυχαστικός ότι «αντέχουν τα δίκτυα ειδικά αν συγκρίνετε με δημοσιεύματα για προβλήματα που υπήρξαν σε άλλες πιο ψηφιακά προηγμένες χώρες».

 Μιλώντας για τα επόμενα βήματα του υπουργείου αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών σε περίπτωση θανάτου όπως συνέβη, , με τις διαδικασίες για τη γέννηση. «Αν στη γέννηση είχα 5 διαδικασίες στην απώλεια οι διαδικασίες είναι 13. Πρέπει σε ψυχολογική κατάσταση κακή να κάτσεις σε 13 ουρές και αυτό είναι απάνθρωπο. Αυτό θα λυθεί σε δύο μήνες το πολύ».

Τέλος, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στον κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης καθώς «ακόμα και τώρα πολλοί χρειάζεται να πάνε κάθε χρόνο ή ανά κάποια χρόνια στοιχεία στις τράπεζες και αυτό θα το σταματήσουμε. Θα πρέπει να μπορεί η τράπεζα με τη συναίνεση του πολίτη να τα αντλεί από το Δημόσιο».