Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ο ασφαλέστερος προορισμός

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ο ασφαλέστερος προορισμός

Να καταστήσει την Ελλάδα τον ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό έθεσε ως πρωταρχικό στόχο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια στη συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σαντορίνη σηματοδοτώντας το άνοιγμα του τουρισμού. Τόνισε δε ότι πρέπει να συνεχιστεί η επιτυχία της αντιμετώπισης της πανδημίας με την επιτυχία του ανοίγματος του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ελλάδα θα διαθέτει τις υγειονομικές δομές για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει λόγω του κορονοϊού. Πρόσθεσε δε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ο ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη καθώς και να συνεχιστεί η επιτυχία της αντιμετώπισης της πανδημίας με την επιτυχία του ανοίγματος του τουρισμού.

Σημείωσε, δε, πως αν ως χώρα καταφέραμε το τελευταίο διάστημα να κερδίσουμε κάτι, αυτό είναι «ένα μεγάλο απόθεμα αξιοπιστίας».

«Στόχος μας είναι η διενέργεια τεστ σε όλους όσους έρχονται στην Ελλάδα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι θα απαιτηθεί ένα πλήρες lockdown και σημείωσε ότι επιθυμεί να γίνει η Ελλάδα ηγέτης στον βιώσιμο τουρισμό. 

Αναφερόμενος στον αριθμό των τουριστών που θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα εξέφρασε την αισιοδοξία του να είναι ένα μέρος των 30 εκατομμυρίων που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα μας και δήλωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά την επίπτωση από την πτώση των αφίξεων στο ΑΕΠ της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίσουμε από τώρα.