Κυρ. Μητσοτάκης: Η ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων βασική προεκλογική μας δέσμευση

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων βασική προεκλογική μας δέσμευση

«Η ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter για την αύξηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων.

«Η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση. Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες σε περισσότερα παιδιά σε όλη την επικράτεια», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα. 

Ο συνολικός αριθμός των πειραματικών και πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα. Έως σήμερα πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας «δίνουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας».