Κυρ. Μητσοτάκης: Δεδομένη η εθνική γραμμή

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεδομένη η εθνική γραμμή

Με τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε ο κύκλος των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των οποίων θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, την επίσκεψή του στις ΗΠΑ καθώς και τη συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ. Στις συζητήσεις τέθηκε και το θέμα του εκλογικού νόμου καθώς και αυτό του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, δεν έκανε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Α. Τσίπρα και δέχθηκε αμέσως μετά στο γραφείο του στη Βουλή την κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας ότι τη βλέπει καλά σε αντίθεση με την προηγούμενη συνάντησή τους που ήταν καταβεβλημένη.

«Από τα βουνά, στα βαθιά», σχολίασε από την πλευρά της η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, που παραδέχθηκε ότι ήταν αναζωογονητική η απόδρασή του αν και σύντομη.

«Στα βαθιά τώρα», επανήλθε η κ. Γεννηματά. «Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή. Δεν το ήθελες. Καλή η ενημέρωση αλλά επιμένω στο Συμβούλιο Αρχηγών».

«Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη. Νομίζω ότι με την ολοκλήρωση της συνάντησης θα το διαπιστώσεις», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική, ενώ δεν υπήρξε αναφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι δύο αρχηγοί επίσης συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο θέμα του εκλογικού νόμου, καθώς η Φώφη Γεννηματά επιμένει στις 35 έδρες ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 50.

Τέλος, συμφώνησαν ως προς την  προσφυγή στην Χάγη σχετικά με το ζήτημα τις υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρωτά τον πρωθυπουργό πότε επέστρεψε, ενώ στη συνέχεια του έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ.

Α. Τσίπρας: Πότε επέστρεψες, χθες βράδυ;
Κυρ. Μητσοτάκης: Το μεσημέρι
Α. Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς;
Κυρ. Μητσοτάκης: Ω μια χαρά. Συνηθισμένα τα βουνά. Την έχω κάνει πολλές φορές αυτή τη διαδρομή. Δεν με επηρεάζει
Α. Τσίπρας: Πόσο μείνατε δυο μέρες;
Κυρ. Μητσοτάκης: Δυο μέρες  Ουάσινγκτον και άλλες 18 ώρες τα απολύτως απαραίτητα
Α. Τσίπρας: Να πίνεις πολύ νερό και κάνεις γυμναστική
Κυρ. Μητσοτάκης: Ω, γενικά είναι καλή η σχέση και το νερό και την γυμναστική

Σημειώνεται πως στις 17:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ στις 18:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί.

Διαβάστε ακόμα:

Αλ. Τσίπρας: «Προβληματισμένος από τις εξελίξεις, όχι από τη συνάντηση»