7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Κύπρος: Εμβολιάστηκε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Κύπρος: Εμβολιάστηκε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Κατά του COVID-19 εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο Κέντρο Υγείας Λατσιών. Με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ευτυχής για την εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο, δώρο ζωής.

Επίσης ανέφερε πως γεννιέται πραγματικά η ελπίδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σημείωσε ακόμη ότι εξαιτίας της πανδημίας χάθηκαν ζωές, χάθηκαν δουλειές εκφράζοντας την κατανόηση του προς τον κόσμο που υποφέρει. Ευχαρίστησε τους επιστήμονες, τους νοσηλευτές και όλους όσους στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για ν’ αντέξουμε και να φθάσουμε σήμερα στην αντίστροφη μέτρηση. Υπάρχει, ξεκαθάρισε, μεγάλη απόσταση μέχρι την τελική νίκη. Απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που θέτει η κυβέρνηση.

«Γνωρίζω πόσο νιώθουν οι πολίτες ότι καταπατούνται τα δικαιώματά τους. Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλιο. Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και αν θέλει να εμβολιαστεί. Αυτό που κάνω έκκληση είναι να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας. Είναι το εμβόλιο που θα μας δώσει δικαίωμα ζωής. Το 2021 να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας ζωής και όπως αυτής που ζήσαμε για τόσα χρόνια. Έχουμε παραγγείλει εμβόλια για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της Ε/κ και Τ/κ κοινότητας, έτσι ώστε να προμηθευτούν όλοι με τα ανάλογα εμβόλια» κατέληξε. 

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος Κύπρου», εντός της ημέρας αναμένεται σχετική ανακοίνωση για τον εμβολιασμό του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Η παραλαβή των εμβολίων έγινε προχθές από τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, οι οποίοι μίλησαν για μέρα-σταθμό στις προσπάθειες για αναχαίτιση της πανδημίας και αναφέρθηκαν στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, που γίνονται πράξη για όλους τους πολίτες της Ένωσης.

Πρώτη μέρα έναρξης των εμβολιασμών

Όσον αφορά την χθεσινή πρώτη μέρα έναρξης των εμβολιασμών στην Κύπρο, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρήστος Λοϊζίδης, ο γιατρός Χρήστος Κυπρή και άλλα 17 νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Αναφοράς εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19.

Λεμεσός

Χθες νωρίς το πρωί άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί από την παρτίδα εμβολίων που παρέλαβε προχθές  η Κυπριακή Δημοκρατία, σε οίκους ευγηρίας της Λεμεσού.

Πάφος

Η Πάφος μπαίνει από σήμερα στον χάρτη των εμβολιασμών, κάνοντας αρχή με τρεις Οίκους Ευγηρίας.