ΓΔ: 913,55 2,13 (0,23 %)

Τζίρος: 22,09 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 913,55 2,13 (0,23 %)

Τζίρος: 22,09 εκατ. €   RT

Κύπρος: Έκκληση Αναστασιάδη για τήρηση των μέτρων - «Απαράδεκτα τα φαινόμενα απειθαρχίας»

Κύπρος: Έκκληση Αναστασιάδη για τήρηση των μέτρων - «Απαράδεκτα τα φαινόμενα απειθαρχίας»

Έκκληση στους πολίτες της Λεμεσού έκανε απόψε ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας να σεβαστούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Αιτία για το διάγγελμα υπήρξε η συγκέντρωση καρναβαλιστών την περασμένη Κυριακή στο παλιό λιμάνι της πόλης, παρά τα απαγορευτικά μέτρα.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για «συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού επετεύχθησαν».

Χαρακτήρισε τα φαινόμενα της Λεμεσού «θλιβερά και απαράδεκτα», επισημαίνοντας πως το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, «είναι ήδη υπερπλήρες, ενώ ασθενείς από τη Λεμεσό καλύπτουν το 70% των διαθέσιμων κλινών παγκυπρίως».

Επίσης από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες, το 90% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό διέμεναν μόνιμα στη Λεμεσό και από σύνολο 4571 νέων κρουσμάτων, τα 2788, ή ποσοστό 61%, αφορούσαν την πόλη της Λεμεσού.

Ο κ. Αναστασιάδης έστειλε το μήνυμα «πως με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, είτε αυτοί αφορούν στους προληπτικούς ελέγχους είτε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ελάχιστα απέχουμε από την επάνοδο στις συνθήκες ζωής που εδώ και ένα χρόνο έχουμε αποστερηθεί».

Τόνισε επίσης ότι η μάχη κατά του κορονοϊού δεν τελείωσε ενώ έκανε αναφορά στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που «με θυσίες και στερήσεις προσωπικών ελευθεριών δίνουν την μάχη σε πλήρη συνεργασία με την πολιτεία για την αντιμετώπιση της κρίσης». 

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης την πίστη της κυβέρνησης, πως «είμαστε κοντά στην οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας», ωστόσο «για υστάτη φορά, προτού τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς αναγκάσουν να λάβουμε νέα αυστηρά και, ενδεχομένως, τοπικά μέτρα» κάλεσε το σύνολο Κυπρίων να συνειδητοποιήσουν πως «δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της».