ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Κύπρος: Ανοίγει τις «πόρτες» σε Βρετανούς τουρίστες που έχουν κάνει το εμβόλιο

Κύπρος: Ανοίγει τις «πόρτες» σε Βρετανούς τουρίστες που έχουν κάνει το εμβόλιο

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι Βρετανοί έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της covid - 19 θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο νησί χωρίς περιορισμούς από την 1η Μαΐου.

Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή είναι νωρίτερα από την εκείνη την οποία επιτρέπει η βρετανική κυβέρνηση τις διακοπές στο εξωτερικό και δεν γίνεται σαφές πώς οι τουρίστες θα πρέπει να αποδείξουν ότι είχαν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC.

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Πέρδιος, δήλωσε ότι η χώρα θα επιτρέψει στους Βρετανούς που είχαν εμβολιαστεί με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) το δικαίωμα να εισέλθουν χωρίς να υποβληθούν σε τεστ ή να μπουν σε καραντίνα.

Όπως πρόσθεσε ωστόσο, οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει τη δεύτερη δόση τουλάχιστον επτά ημέρες πριν ταξιδέψουν.

Οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών στο νησί και πραγματοποίησαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ταξίδια στην Κύπρο το 2019, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

Η Κύπρος έχει ήδη συνάψει μια παρόμοια συμφωνία που επιτρέπει στους Ισραηλινούς τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα από την 1η Απριλίου.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ακόμη εγκρίνει κανένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ προωθεί την υιοθέτηση του μέτρου.

Ωστόσο, τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό θα αρχίσουν να επιτρέπονται από τις 17 Μαΐου όπως έχει ανακοινώσει ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αν και αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την πανδημία του κορoνοϊού, όπως η διάθεση εμβολίων και η διάδοση των μεταλλάξεων.

Οι διακοπές εντός της Βρετανίας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα, με τους Βρετανούς να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν σε καταλύματα από τις 12 Απριλίου, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του Μπόρις Τζόνσον για τη χαλάρωση των περιορισμών.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει σχέδια που επιτρέπουν διακοπές στο εξωτερικό.