7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Κρεμλίνο: Η στρατιωτική βοήθεια ΗΠΑ σε Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει το Κίεβο σε απρόβλεπτη συμπεριφορά

Κρεμλίνο: Η στρατιωτική βοήθεια ΗΠΑ σε Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει το Κίεβο σε απρόβλεπτη συμπεριφορά

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μπορεί να κάνει το Κίεβο να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα στην διένεξη του με τους υποστηριζόμενους από την Ρωσία αυτονομιστές, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το ότι η φιλία των ΗΠΑ με την Ουκρανία, στρέφεται κατά της Ρωσίας.

«Θεωρούμε ότι εν δυνάμει αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία απρόβλεπτων ενεργειών εκ μέρους της Ουκρανίας στο πλαίσιο των προσπαθειών να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα η ενδοουκρανική διένεξη στο νοτιοανατολικό τμήμα (της χώρας). Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχαν στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την λύπη του για την «αντιρωσική ρητορική», λέγοντας ότι «μάλλον πρόκειται για αμερικανο-ουκρανική φιλία ενάντια στην Ρωσία. Δηλαδή δεν αναπτύσσουν τη φιλία μεταξύ τους, αλλά εναντίον της Ρωσίας. Αυτό μόνο λύπη, μπορεί να προκαλέσει».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε χθες, Τετάρτη, στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεσμεύονται σθεναρά» για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και προσφέρουν στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια της.

Πηγή: Reuters