7ος χρόνος, ημέρα 2092η
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης προς υποψηφίους Πανελλαδικών: Κρατήστε πάντα ζωντανή τη φλόγα της μάθησης και της διεκδίκησης ενός πιο όμορφου αύριο

Κρατήστε πάντα ζωντανή τη φλόγα της μάθησης και της διεκδίκησης ενός πιο όμορφου αύριο

Το μήνυμα ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις «αποτελούν τη γέφυρα προς το πανεπιστήμιο. Όχι, όμως, και τη μόνη γέφυρα προς την πρόοδο» έστειλε προς τους υποψήφιους των εξετάσεων σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, ευχόμενος καλή δύναμη, «στα κορίτσια και στα αγόρια που, από το πρωί, δίνουν τη μάχη της μόρφωσης».

Όπως έγραψε στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι φετινές Πανελλήνιες οργανώθηκαν ώστε να απαντούν στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και να υπηρετούν καλύτερα τον χαρακτήρα τους, καλώντας παράλληλα τους μαθητές «να κρατούν πάντα ζωντανή τη φλόγα της μάθησης και της διεκδίκησης ενός πιο όμορφου αύριο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Ύστερα από έναν δύσκολο χειμώνα, οι νέοι μας ξεκινούν, σήμερα, να γράφουν μία καινούργια σελίδα στη ζωή τους. Οι φετινές Πανελλήνιες οργανώθηκαν ώστε να απαντούν στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Αλλά και να υπηρετούν καλύτερα τον χαρακτήρα τους. Ο ρόλος τους, ωστόσο, παραμένει o ίδιος: αποτελούν τη γέφυρα προς το πανεπιστήμιο. Όχι, όμως, και τη μόνη γέφυρα προς την πρόοδο.

Καλή δύναμη, λοιπόν, στα κορίτσια και στα αγόρια που, από το πρωί, δίνουν τη μάχη της μόρφωσης. Ας μη ξεχνούν, όμως, ότι τέτοιες μάχες έχει πολλές και διαφορετικές ο πόλεμος της ζωής. Και ότι είναι στο χέρι τους να τον κερδίσουν, νικώντας όχι μόνο σε αυτές, αλλά και στις πολλές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν. Αρκεί να κρατούν πάντα ζωντανή τη φλόγα της μάθησης και της διεκδίκησης ενός πιο όμορφου αύριο.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους. Με πίστη και αισιοδοξία».