Κούβα: Ρεκόρ 8.853 κρουσμάτων και 80 θανάτων λόγω κορονοϊού

Κούβα: Ρεκόρ 8.853 κρουσμάτων και 80 θανάτων λόγω κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 80 ασθενείς με κορονοϊό και διαγνώστηκαν 8.853 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμοί άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 2.351 νεκρούς επί συνόλου 332.968 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

«Δραματική αύξηση»

 

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα. Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός στη χώρα παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Η επαρχία της Αβάνας κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο (1.481), ακολουθούμενη από τη δυτική επαρχία Ματάνσας (1.461) και τη Σαντιάγο δε Κούμπα (735). Ο ιός εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε όλη τη χώρα πλην της Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, σημειώνουν οι αρχές.

Μέχρι σήμερα, 3,4 εκατ. πολίτες της Κούβας επί συνόλου πληθυσμού 11,3 εκατ. έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση των εγχωρίως παραγόμενων εμβολίων Abdala και Soberana 2. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τον Αύγουστο.