Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 11:22

-A +A

Κορονοϊός: Τρεις νεκροί σήμερα στην Ελλάδα - Στους 76 το σύνολο

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 11:22
Κορονοϊός: Τρεις νεκροί σήμερα στην Ελλάδα - Στους 76 το σύνολο
-A +A

Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς σήμερα το πρωί άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις άνδρες που νοσηλεύονταν σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Τα τρία τελευταία θύματα ήταν ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνολικά 93 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη. Από αυτούς 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 70% αφορά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλης ηλικίας. Τέλος, 10 ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό πως ακόμα δύο ακόμη άνθρωποι σε Καστοριά και Κέρκυρα έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 75χρονο άντρα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και μία 89χρονη γυναίκα από την Καστοριά.

Ο άτυχος άντρας από την Κέρκυρα αποτελούσε το 2ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί του Ιονίου και νοσηλευόταν εδώ και περίπου επτά ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγός του, που επίσης έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Αναφορικά με την 89χρονη από την Καστοριά που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, με την κατάσταση της να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να χάσει την μάχη με τον θάνατο.

Πρόκειται για το 9ο θύμα της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο που εκδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι νεκροί από τους δήμους και τις κοινότητες στη δικαιοδοσία της ανέρχονταν στους 15 έως το απόγευμα της 4ης Απριλίου, ενώ αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας «συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 660 δείγματα, από τα οποία τα 114 βρέθηκαν θετικά και 466 αρνητικά».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα