Κορονοϊός: Δεν κλείνουν όλα τα σχολεία - Μέτρα κατά περίπτωση

Κορονοϊός: Δεν κλείνουν όλα τα σχολεία - Μέτρα κατά περίπτωση

Η κατά περίπτωση λήψη μέτρων ανάλογα με την έξαρση του κορονοϊού αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας.

Οι σχολικές μονάδες και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείνουν, επίσης, κατά περίπτωση, τακτική η οποία ακολουθείται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση την Ιταλία όπου υπάρχει ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κλείσουν τα ΚΑΠΗ ενώ παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο των σχολείων στην Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο. 

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγη ώρα από το Υπουργείο Υγείας. 

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργω αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α.Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ.Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ.Τσιόδρας.