«Κόκκινο» στις πτήσεις βρετανικής εταιρείας έως 23 Ιουνίου - «Φραγή» και στα πακέτα διακοπών

«Κόκκινο» στις πτήσεις βρετανικής εταιρείας έως 23 Ιουνίου - «Φραγή» και στα πακέτα διακοπών

Την αναστολή πτήσεων και πακέτων διακοπών από την Jet2 έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στιβ Χίπι ο οποίος επικαλέστηκε την «αβεβαιότητα» που δημιουργείται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Μιλώντας στην εκπομπή Travel Weekly μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της ειδικής ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης, ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 είπε ότι ο στόχος για μια ημερομηνία τον Μάιο δεν ήταν «δίκαιος» για τους πελάτες, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και το προσωπικό.

Ο Χίπι δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος από την έλλειψη σαφήνειας και λεπτομέρειας» στο κυβερνητικό σχέδιο και ως εκ τούτου «με βαριά καρδιά» έλαβε την απόφαση παράτασης της αναστολής πτήσεων έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε νωρίτερα ότι οι χώρες-προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες θα υπάγονται σε «πράσινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» κατηγορία ανάλογα με την επικινδυνότητά τους ως προς τον κορoνοϊό, με διαφορετικό βαθμό περιορισμών για κάθε κατηγορία.

Ωστόσο, το ποιες χώρες θα υπάγονται σε ποια κατηγορία δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τις αρχές Μαΐου.