Κορονοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Φυλακές Κορυδαλλού μετά από κρούσμα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Φυλακές Κορυδαλλού μετά από κρούσμα

Σε καραντίνα τέθηκε όλη η Β΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού και παράλληλα ξεκίνησε ιχνηλάτηση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τις επαφές του 33χρονου κρατούμενου που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με τις υγειονομικές αρχές να εστιάζουν στα άτομα με τα οποία προαυλιζόταν ο ασθενής, αφού φέρεται να είχε συμπτώματα ίωσης εδώ και αρκετές μέρες.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης, με τον 33χρονο να διακομίζεται από τα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκρατείου στο νοσοκομείο «Σωτηρία». O 33χρονος κρατούμενος λιβυκής καταγωγής ήταν σε κελί μαζί με άλλους τρεις, οι οποίοι έχουν ήδη μπει σε καραντίνα.

Επειδή ο 33χρονος είχε πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών Κορυδαλλού έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορονοϊό.

Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε ότι ο 33χρονος είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση.