Κίνα: Εστίες κορονοϊού στην αγορά τροφίμων του Πεκίνου

Κίνα: Εστίες κορονοϊού στην αγορά τροφίμων του Πεκίνου

Τα τμήματα πώλησης θαλασσινών και κρεάτων της αγοράς τροφίμων Σινφάντι, που συνδέεται με τη νέα αναζωπύρωση του Covid-19 στο Πεκίνο, διαπιστώθηκε ότι αποτελούν εστίες του κορονοϊού και οι αρχές υποψιάζονται ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υψηλή υγρασία αυτών των χώρων έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο.

Η πρόσφατη αναζωπύρωση, κατά την οποία μολύνθηκαν πάνω από 100 άτομα και προκάλεσε φόβους για ευρύτερη εξάπλωση του ιού στην Κίνα, συνδέεται με την τεράστια αγορά τροφίμων Σινφάντι.

Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι μεταξύ των ασθενών που εργάζονται στην αγορά, οι περισσότεροι βρίσκονταν στους πάγκους με τα θαλασσινά, ενώ ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο τμήμα κρεάτων. Οι ασθενείς μάλιστα από την αγορά θαλασσινών παρουσίασαν συμπτώματα νωρίτερα από τους υπόλοιπους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η Κίνα έχει σταματήσει τις εισαγωγές ευρωπαϊκού σολομού αυτή την εβδομάδα λόγω φόβων ότι μπορεί να συνδέεται με τις πρόσφατες μολύνσεις στο Πεκίνο, επιτροπή του ΚΚ της Κίνας ανακοίνωσε όμως σήμερα ότι οι χαμηλές προδιαγραφές υγιεινής στις μεγάλες αγορές τροφίμων και τα τρωτά σημεία στις αλυσίδες τροφοσίας τροφίμων είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα.

Η αναφορά της επιτροπής σημειώνει ότι οι περισσότερες αγορές χτίστηκαν πριν από 20 ή 30 χρόνια, μια εποχή που τα συστήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων δεν είχαν αναπτυχθεί αρκετά.