Κίνα: Εντολή στην Alibaba να περιορίσει τη συμμετοχή της σε μέσα ενημέρωσης

Κίνα: Εντολή στην Alibaba να περιορίσει τη συμμετοχή της σε μέσα ενημέρωσης

Η Alibaba ο κολοσσός του διαδικτύου του Τζακ Μα ο οποίος βρίσκεται από καιρό στο στόχαστρο των αρχών της Κίνας, έλαβε εντολή να αποχωρήσει από μέσα ενημέρωσης που διαθέτει καθώς στο Πεκίνο ανησυχούν για την επιρροή του στην κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street  Journal αφότου οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές εξέτασαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανήκουν στον όμιλο, διαπίστωσαν ότι η Αlibaba έχει συμφέροντα σε πολλές εταιρείες του κλάδου και ζήτησαν από την εταιρεία να καταλήξει σε ένα σχέδιο για να περιορίσει ουσιαστικά τη συμμετοχή της.

Όπως αναφέρει η WSJ, οι συμμετοχές σε εισηγμένες εταιρείες έχουν συνολική αξία περισσότερο των 8 δισ. δολαρίων. Σε αυτές περιλαμβάνεται η συμμετοχή στη Weibo αξίας 3,5 δισ. δολαρίων και οι μετοχές αξίας σχεδόν 2,6 δισ. δολάρια στη Bilibili, μια πλατφόρμα βίντεο που είναι δημοφιλής στους νεαρούς Κινέζους.

Ο όμιλος Alibaba έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια στο χαρτοφυλάκιό του πλήθος μέσων ενημέρωσης, από την κινεζική εκδοχή του Twitter, το Weibo, έως δημοφιλείς έντυπες και ψηφιακές εταιρείες ενημέρωσης. 

AP Photo/Kin Cheung