Κικίλιας: Για τον Σεπτέμβριο έχουμε πληρότητα 65% σε όλη τη χώρα

Κικίλιας: Για τον Σεπτέμβριο έχουμε πληρότητα 65% σε όλη τη χώρα

«Για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουμε πληρότητα 65% για προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κρήτη και τα στοιχεία είναι καλά και για τον Οκτώβριο», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του Olympia Forum II που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως τόνισε, στόχος του υπουργείου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έτσι ώστε η Ελλάδα να καταστεί ένας τουριστικός προορισμός με διάρκεια 12 μηνών. «Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η χρονική υπερμεγέθυνση, αλλά και η δυνατότητα προσθήκης περισσότερων προορισμών», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η στρατηγική είναι κοινή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συνοψίζεται σε δύο καμπάνιες. Η πρώτη, με τίτλο «City-Break» που αφορά στη στήριξη και καλύτερη διαφήμιση ξενοδοχείων σε μεγάλες πόλεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο κλπ) για 12μηνη λειτουργία καταλυμάτων και η δεύτερη, με τίτλο «Sea-Sun-Sand» για τουριστικούς προορισμούς στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ενταχθούν στο πλάνο των τουριστών περισσότεροι προορισμοί στην ελληνική ύπαιθρο και στην περιφέρεια, όπως τουριστικοί προορισμοί σε βουνά, σε καταφύγια, σε μνημεία αλλά και με την ενίσχυση ειδικού τουρισμού, όπως αθλητικού τουρισμού, γαστρονομικού τουρισμού ή οινοτουρισμού κ.α.», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

«Η χώρα μας αντέχει τα 30 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, αν διαχυθούν σε περισσότερους προορισμούς», συμπλήρωσε και τόνισε ότι τα 320 εκατομμύρια που προορίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης θα επενδυθούν στην βελτίωση υποδομών όπως μαρίνες, λιμάνια, χιονοδρομικά κέντρα,  αλλά και για την εκπαίδευση στον κλάδο του τουρισμού.

«Περιμένουμε αύξηση κατά 50% των επισκεπτών από τη Γαλλία, έναρξη της τουριστικής σεζόν από τα μέσα Μαρτίου-αρχές Απριλίου για τους επισκέπτες από την Αγγλία, περισσότερες πτήσεις από Αγγλία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και επέκταση προορισμών που θα επισκεφτούν, 10-11 πτήσεις από ΗΠΑ.  Επιδιώκουμε την επανυπογραφή κρατικής συμφωνίας με τη Ρωσία κυρίως για την Βόρεια Ελλάδα αλλά όχι μόνο, ενώ ερωτηματικό παραμένει η Κίνα λόγω κορονοϊου καθώς και οι Σκανδιναβικές χώρες», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.