8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Κικίλιας: 900.000 Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα

Κικίλιας: 900.000 Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Βελιγράδι με την ομόλογο του της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς με την οποία εξέτασαν θέματα διμερούς συνεργασίας στο τουρισμό. Έμφαση δόθηκε στην φετινή θερινή περίοδο και στα προβλήματα που δημιουργεί στον τουριστικό τομέα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν ευκολότερα με την συνεργασία των δύο χωρών στην προώθηση τουριστικών προϊόντων. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Χαλκιδική συνάντηση τουριστικών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα από την Σερβία και την Ελλάδα ώστε να εξεταστούν μορφές συνεργασίας.

Ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε στην ομόλογο του της Σερβίας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από την κυβέρνηση για να καταργηθεί ή να μειωθεί το κόστος περιαγωγής για του τουρίστες από την Σερβία κάτι που αποτελεί αίτημα του Βελιγραδίου εδώ και χρόνια.

Η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Σέρβων και τα μηνύματα για φέτος είναι αισιόδοξα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού.

«Οι σχέσεις της χώρας μας με την Σερβία είναι μοναδικές και σήμερα οι Σέρβοι πράκτορες με ενημέρωσαν ότι 900.000 Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα. Ενισχύουμε τον οδικό τουρισμό ενισχύουμε την Βόρεια Ελλάδα, την Μακεδονία, την Ήπειρο και όλους τους προορισμούς είτε αεροπορικώς είτε από τα χερσαία σύνορα μας. Η σχέση αυτή θα ενισχυθεί περεταίρω στο άμεσο μέλλον αφού το σερβικό υπουργείο αποφάσισε να ανοίξουν γραφείο του τουρισμού πλέον και στην Αθήνα» ανέφερε στο ο κ. Κικίλιας.

Οι Σέρβοι όπως και οι πλειονότητα των τουριστών από τα Βαλκάνια επιλέγει τον οδικό τουρισμό και επισκέπτονται κυρίως την βόρεια Ελλάδα. Η εκτίμηση του Έλληνα υπουργού είναι ότι η αύξηση των τουριστών φέτος από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα καλύψει το κενό που θα προκληθεί σε τουριστικούς προορισμούς της Μακεδονίας από την απουσία Ρώσων και Ουκρανών.

Ο Έλληνας υπουργός, έπειτα από πρόσκληση της ομολόγου του της Σερβίας, θα βρεθεί στην Αρένα Βελιγραδίου, σήμερα το απόγευμα για να παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Εφές που διεξάγεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης final four του Eurobaske.

Αύριο ο κ. Κικίλιας θα επισκεφτεί τη Βουλή όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της κοινοβουλευτική ομάδας φιλίας Ελλάδας-Σερβίας.