«Κεραυνοί» Ρόμνει κατά Τραμπ για την υπόθεση Στοουν: Διαφθορά χωρίς προηγούμενο

«Κεραυνοί» Ρόμνει κατά Τραμπ για την υπόθεση Στοουν: Διαφθορά χωρίς προηγούμενο

Ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ κατακεραύνωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ για την απόφαση του να μειώσει την ποινή του πρώην συνεργάτη και στενού του φίλου Ρότζερ Στόουν.

Ο Ρόμνεϊ πρώην υποψήφιος πρόεδρος με τους Ρεπουμπλικάνους το 2012 και Γερουσιαστής της Πολιτείας της Γιούτα έγραψε στο Twitter «Διαφθορά χωρίς προηγούμενο. Ένας πρόεδρος μειώνει την ποινή ενός ανθρώπου που είπε ψέματα στους ενόρκους για να τον προστατέψει».

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις του Τραμπ με τον Ρόμνεϊ βρίσκονται στο ναδίρ, αφού ο Γερουσιαστής ψήφισε τον περασμένο Ιανουάριο υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου για το ζήτημα με την βοήθεια στην Ουκρανία. 

Χθες ο Τραμπ αποφάσισε να μειώσει την ποινή τριετούς και πλέον φυλάκισης που επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο στον προσωπικό του φίλο και πρώην συνεργάτη του Ρότζερ Στόουν -κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες, μεταξύ άλλων για ψευδορκία στο Κογκρέσο και στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), καθώς και για προσπάθεια επηρεασμού μαρτύρων, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη απόπειρα επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ το 2016 από τη Ρωσία- ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η απόφαση του προέδρου, που σημαίνει ότι ο 67χρονος Στόουν είναι πλέον ελεύθερος, καταγράφηκε μερικές ώρες αφότου ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε την προσφυγή του για να καθυστερήσει η έναρξη της έκτισης της ποινής φυλάκισης 40 μηνών (3 ετών και τεσσάρων μηνών) που του επιβλήθηκε, με την επίκληση της ανησυχίας για την υγεία του, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στα αμερικανικά σωφρονιστικά καταστήματα.

«Σήμερα (χθες Παρασκευή), ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα επιείκειας και μείωσε την άδικη ποινή του Ρότζερ Στόουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και προστίθεται ότι ο επί σειρά ετών σύμβουλος του Τραμπ.

Ο Στόουν είναι ο ένας από τους έξι συνεργάτες του Τραμπ οι οποίοι καταδικάστηκαν στο πλαίσιο ή σε σχέση με την έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ, στον οποίο ανατέθηκε να ερευνήσει τη φερόμενη επέμβαση της Ρωσίας υπέρ του Ρεπουμπλικάνου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Επρόκειτο για μια έρευνα «χωρίς καμιά βάση», κατά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.