7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Κεραμέως για τις μηνύσεις γονιών-αρνητών: Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας

Κεραμέως για τις μηνύσεις γονιών-αρνητών: Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας
Eurokinissi

«Από την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των πράξεων, απόλυτης στήριξης των εκπαιδευτικών, όχι μόνο με λόγια, με πράξεις», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για τις μηνύσεις αλλά και τις επιθέσεις από γονείς-αρνητές σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης υπογράμμισε ότι με ειδική διάταξη προστατεύονται πλήρως οι εκπαιδευτικοί, ενώ σημείωσε ότι οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί για τα θέματα αυτά. Υπενθυμίζεται ότι χθες με παρέμβασή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής μετά τις επιθέσεις και μηνύσεις που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί όταν επιχείρησαν να εφαρμόσουν το νόμο, καλώντας ταυτόχρονα εφέτες και εισαγγελείς να παρεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται για την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Δεν θα ανεχθούμε τίποτα και θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους», ξεκαθάρισε η κ. Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για το τι θα συμβαίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, επισήμανε πως τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε άλλο παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους, ενώ όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%.