7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Κένυα: Πεντάωρη μάχη έξω από τράπεζα μεταξύ αστυνομίας και ληστών

Κένυα: Πεντάωρη μάχη έξω από τράπεζα μεταξύ αστυνομίας και ληστών
φωτογραφία αρχείου
AP newsroom

Κενυάτες αστυνομικοί με αυτόματα τουφέκια και πιστόλια άνοιξαν πυρ και πολιόρκησαν ενόπλους που επιχείρησαν να ληστέψουν μια τράπεζα, στην πόλη Κισούμου αλλά δεν κατάφεραν, μετά από πεντάωρη αντιπαράθεση, να αποτρέψουν τη διαφυγή των δραστών.

Στα πλάνα από την απόπειρα ληστείας, στο υποκατάστημα της Equity Bank, φαίνονται οι αστυνομικοί να σκαρφαλώνουν στα παράθυρα του κτιρίου, με προτεταμένα τα όπλα τους, ενώ έξω από την τράπεζα έχει συγκεντρωθεί πλήθος περαστικών, αγνοώντας τους πυροβολισμούς.

Ο Μάγκου Μουτινγίκα, ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Νιάνζα, είπε μετά την πολιορκία ότι οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από ορισμένους πελάτες και υπαλλήλους της τράπεζας για να καταλάβουν τι συνέβη.

Οι αστυνομικοί αναζητούν επίσης στα πλάνα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στοιχεία για το πώς κατάφεραν να μπουν στην τράπεζα οι επίδοξοι ληστές.

«Βρήκαμε ένα πουκάμισο και υποψιαζόμαστε ότι ο ιδιοκτήτης του μπορεί να είναι μεταξύ αυτών που βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα. Αν τον πιάσουμε, θα μας δώσει περισσότερα στοιχεία», είπε ο Μουτιντίκα μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ