7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Κεντρική Τράπεζα Kίνας: Η χώρα θα συνεχίσει να ακολουθεί συνετή και ευέλικτη νομισματική πολιτική

Κεντρική Τράπεζα Kίνας: Η χώρα θα συνεχίσει να ακολουθεί συνετή και ευέλικτη νομισματική πολιτική
Shutterstock

Η Κίνα θα συνεχίσει να ακολουθεί μια συνετή, ευέλικτη και στοχευμένη νομισματική πολιτική το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας, καθώς προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξη και να διατηρήσει υπό έλεγχο την ψηφιακή οικονομία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κινεζική οικονομία κατέγραψε ισχυρή ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19, αλλά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα υποδηλώνουν ότι η δυναμική εξασθενεί.

Συγκεκριμένα, η μεταποιητική δραστηριότητα αυξήθηκε τον Ιούλιο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 μηνών, από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν έγινε για πρώτη φορά αισθητός ο αντίκτυπος από τα lockdowns. Παράλληλα, τα ρυθμιστικά μέτρα που επιβάλλει η Κίνα σε μια σειρά από ιδιωτικές επιχειρήσεις δημιουργούν περιβάλλον αβεβαιότητας για τις τεχνολογικές εταιρίες.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε "διορθώσεις" για τις εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας και είπε ότι "θα διατηρήσει υψηλό επίπεδο πίεσης" στις εταιρίες που κερδοσκοπούν στα ψηφιακά νομίσματα. Επανέλαβε επίσης ότι η Κίνα θα διατηρήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν σταθερή εντός ενός εύλογου και ισορροπημένου εύρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ