Καθηγητής Μαργαρίτης: Στα τέλη του 2021 το τέλος της πανδημίας

Καθηγητής Μαργαρίτης: Στα τέλη του 2021 το τέλος της πανδημίας

Περί τα τέλη του 2021 τοποθετεί χρονικά το τέλος της πανδημίας του κορoνοϊού ο Βασίλης Μαργαρίτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γουάλντεων των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Μαργαρίτης επισήμανε ότι ο πιο εφικτός στόχος που μπορεί να τεθεί, είναι να έχει εμβολιαστεί μέχρι το Σεπτέμβριο, το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης. 

Έως τον Ιούνιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος τόνισε και σημείωσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποσά εμβόλια θα έχουν εγκριθεί και θα είναι διαθέσιμα.

Καθησύχασε μάλιστα όσους ανησυχούν λέγοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια του εμβολίου με το οποίο έχουν ήδη εμβολιαστεί 1.5 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής υπογράμμισε ότι τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό θα συνεχίσουν να μας ακολουθούν και το 2021.

Επιπροσθέτως εκτιμά ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τα επαναλαμβανόμενα lockdown και τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν, ενώ για την απαγόρευση κυκλοφορίας ανέφερε ότι θα μπορούσε να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 10 το βράδυ. Για τη διασκέδαση ωστόσο, είπε ότι παραμένει πρόβλημα.